• 39 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο

  8:57 πμ, Δευτέρα 31 Ιουλ 2017 8:57 πμ, Δευτέρα 31 Ιουλ 2017

  Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

  Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Κόμιτο του δήμου Καρύστου Ευβοίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αμελάντες, στην Αγία Άννα Ευβοίας είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λιοφύτη, στο Πικέρμι Αττικής είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 8 οχήματα 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 16 εθελοντές και 8 οχήματα ΟΤΑ.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή πίσω από το ξενοδοχείο Πικέρμι, στο Πικέρμι Αττικής είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 7 οχήματα, 16 εθελοντές και 8 οχήματα ΟΤΑ.

  Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυσχάδες Καρπενησίου είναι οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο, και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα.

  Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Αργολίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Ευβοίας, και στα νησιά της Χίου και Μυτιλήνης, και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, και για τα νησιά Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο Λήμνο, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σκύρος.

  Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα