Οι ισχυροί άνδρες πίσω από τη Διάσκεψη της Concordia

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα εργασιών της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης της Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα.Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Concordia, αποτελεί μια σημαντική συνάντηση περισσότερων από 400 ηγετών από το δημόσιο και ιδιωτικό γίγνεσθαι, καθώς και από μη κυβερνητικούς φορείς που θα παρέχουν στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με το πως συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζονται στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, όπως η αυξανόμενη προσφυγική κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η περιφερειακή επένδυση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.H Concordia (www.concordia.net) είναι ένας καταχωρημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιζητά την προώθηση και δημιουργία συνεργασιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε επείγοντα παγκόσμια θέματα. Ως διοργανωτής διασκέψεων και διαλόγων με συμμετέχοντες του ίδιου βεληνεκούς, δημιουργός εκστρατειών, και θερμοκοιτίδα ιδεών, η Concordia δημιουργεί ένα νέο μοντέλο για το πώς ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορεί να έχει διεθνή επίδραση σε καίρια ζητήματα. Η Concordia ιδρύθηκε το 2011 από τους Matthew A. Swift και τον Νικόλαο Μ. Λογοθέτη, ισχυρό άνδρα του Libra Group.

Ο Libra Group είναι ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος που ελέγχει 30 θυγατρικές που δραστηριοποιούνται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους. Επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: την αεροπορία, την ενέργεια, τη χρηματοοικονομία και τη διαφοροποίηση, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία. Ο όμιλος ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πήγαιναν στο Salisbury School στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ο Νικόλαος Λογοθέτης και ο συνιδρυτής της Concordia, Matthew Swift, εμπνεύστηκαν και δρομολόγησαν μία επιχείρηση με σνακ για μετά το σχολείο. Με κεφάλαιο εκκίνησης 5.000 δολάρια η επιχείρηση πέτυχε έσοδα 350.000 δολαρίων μέσα σε δύο χρόνια, ενώ οι δύο νεαροί άνδρες ήταν ακόμα στο γυμνάσιο. Αυτή η πρώιμη επιτυχία προσέλκυσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όπως το ABC, NBC και οι New York Times.

Ο Νικόλαος Λογοθέτης αργότερα παρακολούθησε το Elliott School of International Affairs στο George Washington University. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εργάστηκε στα Fox News Channel, British Sky Broadcasting, Bryan Cave LLP, Husch Blackwell Sanders και τη News Corporation. Είναι μέλος του Royal Institute of International Affairs London, της National Press Club Washington DC και του Overseas Press Club, ενώ είναι ένας επιχειρηματίας που επίσης έχει δια βίου ενδιαφέρον για την πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις.

Την κήρυξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης έκανε την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το παρών έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της». Επίσης, μίλησε για την προσήλωση και την αφοσίωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρά τα βάρη τα οποία έχει επωμίσθηκε για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, «βάρη που δεν αντιστοιχούν μόνο σε δικά του λάθη».«Και τούτο συμβαίνει διότι οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειονότητα, αισθάνονται ότι είναι Ευρωπαίοι, όχι κατά τύχη ή από επιλογή μεμονωμένων πολιτικών που έτσι αποφάσισαν για το μέλλον της χώρας, αλλά για λόγους βαθύτατα πολιτισμικούς, σχεδόν υπαρξιακούς» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της «CONCORDIA».

Στη διάσκεψη τοποθετήθηκε και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Μη-Εκτελεστικός Πρόεδροςτης Goldman Sachs International και τέως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ την Τετάρτη θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και είναι Επικεφαλής του Ινστιτούτου για τη διπλωματία και την παγκόσμια συνεργασία “Penn Biden” του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Το Ινστιτούτο “Penn Biden” του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια για τη διπλωματία και την παγκόσμια συνεργασία ιδρύθηκε υιοθετώντας την αρχή ότι ένας δημοκρατικός, ανοιχτός, ασφαλής και διασυνδεδεμένος κόσμος ωφελεί όλους τους Αμερικανούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ