Καρέ-καρέ τα επεισόδια έξω από τη Βουλή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν και άρχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι νεαροί, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. προσπάθησαν να εισβάλουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν «βροχή» από πέτρες, φωτοβολίες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Άλλοι νεαροί εκσφενδόνισαν μολότοφ στο φυλάκιο της προεδρικής φρουράς, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε και σε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, γρονθοκοπώντας δημοσιογράφο και εικονολήπτη.

Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν και μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α’ και Πανεπιστημίου μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη και δύο προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιεξουσιαστών και των σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άνδρα της τροχαίας, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου και τον τραυμάτισαν. Στη συνέχεια, πέταξαν μολότοφ κι έβαλαν φωτιά στη μηχανή του.

Ο αστυνομικός της τροχαίας μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Νωρίτερα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή είχαν φτάσει διαδηλωτές από το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΠΑΜ και μηχανικοί του ΤΕΕ , αλλά και όσοι μετείχαν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Διαδηλωτές με πλακάτ, πανό και σημαίες στα χέρια είπαν βροντερό “όχι” στα νέα μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο.

Διαδηλωτές, έξω από τη Βουλή, έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση των νέων μέτρων, ενώ άλλοι

έκαψαν γραβάτες, εξαιτίας της δήλωσης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως είναι «τόσο αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το χρέος, που ίσως χρειαστεί να φορέσει και γραβάτα».

Η Ραχήλ Μακρή, βρέθηκε μαζί με διαδηλωτές έξω από το κτίριο της Βουλής. Η πρώην βουλευτής, μαζί με μία ομάδα ατόμων, φορούν μπλούζες οι οποίες στο πίσω μέρος τους γράφουν «φρουρά, φρουρά!», σύνθημα εμπνευσμένο από όσα διαδραματίσθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο Μάκης Μπαλαούρας καλούσε απεγνωσμένα τη φρουρά της Βουλής να επέμβει μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ