Προκάλεσε καραμπόλα η σύζυγος του Βαρουφάκη – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Στο εδώλιο κάθισε η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, κατηγορούμενη για σωματική βλάβη από αμέλεια. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών μπήκε σε δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας μιας μίνι καραμπόλας που προκάλεσε με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή της, τον Ιούνιο του 2012, με την παθούσα να την κατηγορεί ότι αδιαφόρησε αλλά και ότι επέμενε να μην κληθεί η Αστυνομία γιατί ήταν βιαστική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Ιουνίου 2012, προσπαθώντας να βγει από τον παράδρομο στη λεωφόρο Κηφισίας, η Δανάη Στράτου παραβίασε το «stop» και έπεσε πάνω σε ένα διερχόμενο μηχανάκι. Πέφτοντας εκείνο στο οδόστρωμα, παρέσυρε με τη σειρά του μια δεύτερη μηχανή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού του, η οποία ήταν και η μηνύτρια.

«Κάνουμε ένσταση. Υπάρχει έλλειψη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ της πράξης της κατηγορούμενης και του τραυματισμού της μηνύτριας» ανέφερε ο συνήγορος της 52χρονης εικαστικού, με την έδρα να απορρίπτει την ένσταση.

Τι ισχυρίστηκε η Δανάη Στράτου

«Θα σας εξηγήσω τι συνέβη. Το «stop» είναι νωρίτερα από την Κηφισίας και δεν έχει νόημα να ελέγξεις από εκεί. Ίσα ίσα κουνούσα τη ρόδα για να έχω οπτική επαφή. Το μηχανάκι του Γ.Π δεν το είδα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αν το είχα δει, θα είχα σταματήσει. Η μηχανή μου είναι 250 κιλά και δεν μπορώ να την κρατήσω εγώ που είμαι 50 κιλά. Αν είχε γίνει σύγκρουση θα είχα πέσει»

Τι κατέθεσε η νεαρή μάρτυρας

«Οδηγούσα ένα σκούτερ και κινούμουν στη δεξιά πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας, λίγο πριν από την Καποδιστρίου. Είχα μπροστά ένα άλλο μηχανάκι και η απόσταση που είχα από τον μπροστινό ήταν μεγαλύτερη από πέντε έξι μέτρα. Πήγαινα με ταχύτητα γύρω στα 50 χιλιόμετρα, μικρή για ένα μηχανάκι. Η κυρία παραβίασε το «stop» χωρίς να σταματήσει και τράκαρε με το μπροστινό μηχανάκι, το οποίο σύρθηκε και ήρθε και χτύπησε εμένα. Έπεσα στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας με το μηχανάκι πάνω μου και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Με βοήθησαν οδηγοί από άλλα μηχανάκια που σταμάτησαν».

«Ακόμη και όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, φώναζε μπροστά στους αστυνομικούς. Μάλιστα ήθελε να πάω σε ιδιωτικό γιατρό και όχι να κληθεί το ΕΚΑΒ. Μετά το συμβάν, δεν ενδιαφέρθηκε για μένα να δει αν έχω πάθει κάτι, αν είμαι καλά» είπε σε υψηλό τόνο η νεαρή μάρτυρας. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι αν η Δανάη Στράτου είχε την πρέπουσα συμπεριφορά, δεν θα επιθυμούσε την ποινική τιμωρία της.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του υποστήριξε για την κυρία Στράτου ότι «από τη διαδικασία αποδείχτηκε ότι δεν ακινητοποίησε το όχημά της, όπως λέει ο ΚΟΚ και κατά συνέπεια είναι αποκλειστικά υπαίτια για το τροχαίο». Επειδή η σωματική βλάβη της παθούσας ήταν ελαφρά η κατηγορία άλλαξε με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πταίσμα. Έτσι, η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής, παρόλο που το δικαστήριο έκρινε πως η Δανάη Στράτου ήταν υπεύθυνη για τον τραυματισμό της κοπέλας.

 

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Η ομιλία του Βαρουφάκη στη Γερμανία – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα ήταν άνευ σημασίας

Γιώργος Μάγκας: Έχω έτοιμο σακάκι για τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ