Σε χρόνο dt άλλαζε το χρώμα και τις πινακίδες των ΙΧ η σπείρα με τις Φεράρι

Έναν «στόλο» από αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης χρησιμοποιούσε η σπείρα των Ρομά με τις Φεράρι και στη συνέχεια τα μεταβίβαζε σε ανυποψίαστα ή και ανύπαρκτα άτομα.

Μάλιστα για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, έκλεβαν πινακίδες κυκλοφορίας από άλλα οχήματα και τις τοποθετούσαν στα δικά τους, φροντίζοντας να αλλάζουν συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους με μεμβράνες διαφορετικού χρώματος. Είναι ενδεικτικό ότι δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων κάνουν λόγο για παραγγελία και παραλαβή πολλών αυτοκινήτων από κάποιους από τους κατηγορουμένους σε διάστημα μόλις τριών μηνών.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, το ένα εξ’ αυτών ήταν αταξινόμητο, ενώ άλλο ένα δόθηκε για τέσσερις ημέρες για δοκιμή σε έναν κατηγορούμενο ο οποίος το κυκλοφόρησε με πινακίδες ΔΟΚ, που χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες του κλάδου για να κινούν τα οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους.

Πάντως, η αλλαγή στα χρώματα ήταν πάγια τακτική του κυκλώματος :«Το συγκεκριμένο Seat Leon ήρθε στο μαγαζί  μου κίτρινο και μου ζήτησαν να το ντύνουμε γκρι ανοιχτό, όπως και έγινε. Το αυτοκίνητο Hyundai Getz τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει γίνει πολλά χρώματα ,τουλάχιστον 10 και από ότι θυμάμαι άσπρο, μπλε, γκρι, χρυσό και άλλα.

Ακόμη ένα Seat Leon που μου έφεραν μπορντό και το κάναμε σαμπανιζέ. Σε αυτούς που μου επιδείξατε και σε άτομα της παρέας μου έχω φτιάξει αρκετά οχήματα τα τελευταία χρόνια» περιγράφει μάρτυρας στην κατάθεσή του. 

 

ΠΗΓΗ: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσαουσόπουλος για τη σπείρα με τις Φεράρι: Μου πέταγαν πέτρες καθώς έφευγαν

Έτσι «έγδυσε» τους διάσημους η σπείρα με τις Φεράρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ