Ο Γιαν Φαμπρ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα… “λάθος”

Μετά το σύντομο πέρασμά του ως επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ, ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Γιαν Φαμπρ, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει δύο βιβλία του.

Πρόκειται για ένα νυχτολόγιο, ένα ημερολόγιο που κρατούσε τις νύχτες που δεν είχε ύπνο δηλαδή, αλλά και για ένα βιβλίο με 7 θεατρικούς μονολόγους.

Τα κείμενα αυτά είναι εντελώς αντιπροσωπευτικά του Γιαν Φαμπρ και είναι δύσκολο να ενταχθούν σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Στο «Νυχτολόγιο» καταγράφονται οι αμφιβολίες που συνοδεύουν την καλλιτεχνική δημιουργία, οι πρώτες εκθέσεις και παραστάσεις. Είναι ένα πραγματικό καλλιτεχνικό ημερολόγιο, που ρίχνει μοναδικό φως στον τρόπο με τον οποίο ο Φαμπρ ανακάλυψε τον εαυτό του.

Το δεύτερο βιβλίο έχει τίτλο «Είμαι ένα λάθος» και σε αυτό περιλαμβάνονται οι εφτά θεατρικοί μονόλογοι: «Χρειαζόμαστε ήρωες τώρα», «Σίμον, ο Γκάνγκστερ της τέχνης, «Τα ναρκωτικά με κράτησαν στη ζωή», «Ο υπηρέτης της ομορφιάς», «Ο αυτοκράτορας της ήττας», «Ο βασιλιάς της λογοκλοπής», «Είμ’ ένα λάθος» και η συλλογή Απομεινάρια.

Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης για να περιμένει το κοινό του.

Η παρουσίαση και των 2 βιβλίων θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136).

Προλογίζει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, Ιστορικός τέχνης και μιλούν οι Μαργαρίτα Μπονάτσου (Μεταφράστρια), Σωζήτα Γκουντούνα (Δρ. θεωρίας της τέχνης και της περφόρμανς).

Συντονίζει η Μάρω Γερμανού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Φιντέλ Ταλαμπούκας και Αγγελική Τόμπρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:

Ο “στόλος” των supercars της σπείρας με τις Φεράρι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνας δημιούργησε τρισδιάστατο μοντέλο για τον εντοπισμό καρκινικών κυττάρων

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ