• Στα ύψη η κόντρα Πολάκη - ΠΟΕΔΗΝ

  2:48 μμ, Πέμπτη 11 Αυγ 2016 2:48 μμ, Πέμπτη 11 Αυγ 2016

  Φουντώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κ. Πολάκη στο ρόλο του αναλώσιμου υπουργού, του τυφεκιοφόρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πολεμάει στην πρώτη γραμμή προκειμένου να καταστείλει την αντίσταση του λαού ενάντια στην κοινωνική διάλυση», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

  Και τονίζει: «με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του επιδιώκει να απορροφήσει την κοινωνική κατακραυγή για την προστασία του ηγέτη και των στρατηγών της κυβέρνησης».

  Η ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωση, καταγγέλλει με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ που προκαλούν οι πολιτικές του κ. Τσίπρα, των υπουργών Υγείας και συνολικά της κυβέρνησης.

  Αντιθέτως, συμπληρώνει, το υπουργείο Υγείας «πέραν των ύβρεων» δεν απαντά επί της ουσίας στα επιχειρήματα της ΠΟΕΔΗΝ που αποδεικνύει με στοιχεία την κατάρρευση του ΕΣΥ.

  «Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της. Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει ακόμη και το ΕΚΑΣ από τους πιο ανήμπορους συμπολίτες μας. Καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης», καταλήγει.

  Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις “αιμορροΐδες” του Πολάκη

  Επίσης, απάντηση στη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και την αναφορά του στις «αιμορροΐδες», έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

  Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, απαντώντας στη δήλωση του κ. Πολάκη ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε κόντρα, όπως λέγετε, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ.Πολάκη. Εμείς, με συγκεκριμένα στοιχεία καταγγέλλουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Οι πολιτικές του κ.Τσίπρα, του κ.Ξανθού και συνολικά της κυβέρνησης και του κ. Πολάκη».

  «Ο κ. Πολάκης επιλέχθηκε από τον κ. Τσίπρα στο ρόλο του αναλώσιμου υπουργού, που στην πρώτη γραμμή προσπαθεί να απορροφά τους κραδασμούς για την κυβέρνηση για να προστατέψει τον ηγέτη και τους υπουργούς. Δηλαδή, αυτό το πρόβλημα είναι δικό του», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

  «Εμείς με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ξέρετε, και σε αυτά δεν απάντησε τίποτα στο δελτίο Τύπου το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλουμε την διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

  Την Τετάρτη, ο κ. Πολάκης κατηγόρησε το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ για καθοδήγηση «από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα», απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου Μιχάλη Γιαννάκου περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας.

  «Είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κου Γιαννάκου και των συν αυτώ, να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα» τόνισε σε ανακοίνωσή του.

  Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις "παροχής και λήψης υπηρεσιών" με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες».

  Στις αιτιάσεις του κ. Γιαννάκου, πως «το μόνο χειρουργείο που έγινε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι οι αιμορροΐδες με τον κύριο Πολάκη», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε πως «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

  Πηγή: real.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Τι απαντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τις “αιμορροΐδες” του Πολάκη

  Ο πόλεμος Πολάκη με την ΠΟΕΔΗΝ και οι… αιμορροΐδες

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα