404 τόνοι τροφίμων σε 3 μήνες

404 τόνοι τροφίμων σε 3 μήνες 

 

Αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των αιτήσεων για τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.Φέτος τα δικαιολογητικά τους κατέθεσαν 37.000 άνθρωποι στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ωστόσο εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 30.000 δικαιούχων που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με αυτές το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 ευρώ ενώ τίθενται κριτήρια που αφορούν ειδικές ομάδες πληθυσμού και κοινωνικά ιδρύματα (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, παλιννοστούντες, ανάπηρους, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μητροπόλεις, δήμους ορεινών περιοχών κ.α.).

Οι δικαιούχοι μπορεί να αυξάνονται, όμως μειώνονται οι ποσότητες των τροφίμων που προμηθεύονται καθώς αυτές είναι οι ίδιες κάθε χρόνο εδώ και μια 20ετία που ξεκίνησε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι η διανομή των τροφίμων που αφορά το νομό Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2013.

Ως τώρα δόθηκαν 20 τόνοι γραβιέρας, 36 τόνοι τυρί φέτα, 180 τόνοι ρύζι ενώ μετά τις γιορτές θα δοθούν 120 τόνοι ζυμαρικών.

Οι ποσότητες των τροφίμων προς διάθεση στη Θεσσαλονίκη φτάνουν τους 404 τόνους ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο είναι 10.500 τόνοι, αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Πηγή: thestival

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ