Βίαια επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας της Σάμου – Τραυματίες και προσαγωγές – ΒΙΝΤΕΟ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, μεταξύ Μαροκινών, Αλγερινών και Πακιστανών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 15 άτομα, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργος Κυρίτσης, ενημέρωσε πως από τα επεισόδια υπήρξαν 15 τραυματίες εκδορές, οκτώ εκ των οποίων χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, με ένα άτομο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το i-samos.gr, ο Πακιστανός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Σάμου από χτυπήματα στο κεφάλι. Ο τραυματίας ίσως χρειαστεί να μεταφερθεί με C 130 στην Αθήνα, κάτι που εξετάζουν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τραυματίες ανέρχονται σε 30, αρκετοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι, πριν γενικευτούν τα επεισόδια, σημειώθηκε συμπλοκή, για άγνωστο λόγο, μεταξύ Μαροκινών, Αλγερινών και Πακιστανών. Κάποιοι εξ αυτών έφεραν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επικρατούσε ηρεμία.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο Κυρίτσης για τα επεισόδια στη Σάμο – 15 τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση μετανάστης στη Σάμο – Πιθανή η μεταφορά του στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια με τραυματίες και προσαγωγές στο κέντρο φιλοξενίας Σάμου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ