Δεν τη γλίτωσε τελικά ο Χριστοφοράκος

Της Άννας Κανδύλη

Ανατρέπει πλήρως το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου, με την οποία ο Μιχάλης Χριστοφοράκος «καθάριζε» από τις κατηγορίες που του αποδίδονταν για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το έργο είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Οι δικαστές με το υπ. αριθμόν 852 βούλευμά τους διατάσσουν τον εφέτη ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάκριση, προκειμένου να απαγγελθούν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς οι κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Έντονες αντιδράσεις

Στην εισαγγελική πρόταση που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Realnews και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ο Στ. Κωσταρέλλος είχε την άποψη ότι ο φυγόδικος Χριστοφοράκος πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας.

Όπως σημείωνε, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία ήταν δωρεά προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens A.E. (Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσιος Δενδρινός), καθώς και άλλων στελεχών της ίδιας υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρείας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στη προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει στο Eurogroup ο δρόμος για τη δόση

Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018 διαβεβαιώνει ο Χουλιαράκης

Αναδρομικές μειώσεις 50% στα μερίσματα Δημοσίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ