“Λήξαν το θέμα Σφακιανάκη” λέει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Λήξαν χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε με την μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής από τον απερχόμενο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, παρουσία, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των ηγεσιών των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ Τσουβάλας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Βασική αρχή μου είναι να στηρίζω νεότερους και άξιους αξιωματικούς να προχωρήσουν και να προσφέρουν αυτά που μπορούν. Στην περίπτωση του κ. Σφακιανάκη έκρινα πως έπρεπε να του δοθεί ένα σκαλοπάτι για την διεκδίκηση αργότερα της ηγεσίας του Σώματος. Είναι ανθρώπινο οι μετακινούμενοι αξιωματικοί να μην συμφωνούν κάποιες φορές. Γι’ αυτό βρήκαμε μια κοινά αποδεχτή λύση, την θέση του βοηθού επιτελάρχη με ταυτόχρονη εποπτία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά τη θέση του προϊστάμενου στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από πηγές του αρχηγείου έγινε γνωστό οτι δεν θα μετακινηθεί κάποιος από άλλη υπηρεσία, καθώς ο κ. Σφακιανάκης που έχει την εποπτεία εισηγήθηκε να μείνει ο μέχρι πρότινος αμέσως επόμενος από αυτόν, αστυνομικός υποδιευθυντής, με την διαβεβαίωση ότι όλη η ομάδα είναι εξειδικευμένη, ικανή και επαρκής για να συνεχίσει.

 

Διαβάστε επίσης

Επιμένει ο Τόσκας:Ο Σφακιανάκης είχε υπερβεί τα όρια

 Η ανακοίνωση-απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον Μανώλη Σφακιανάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ