Οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη υποστήριξαν πως τα μαχαίρια ήταν… σουβενίρ

“Σουβενίρ” χαρακτήρισαν τα δύο μαχαίρια που έφεραν στις αποσκευές τους οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη για παράνομη οπλοκατοχή και κατηγορούμενοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Όπως υποστήριξαν τα αγόρασαν χωρίς απόδειξη κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, ενώ για τον αορτήρα πολεμικού όπλου που βρέθηκε ισχυρίστηκαν ο΄τι είναι μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν για τη διαβίωσή τους στη φύση, μία συνήθη για τους ίδιους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις και τρομοκρατία και δήλωσαν αθώοι. Στην απολογία τους μάλιστα αποκήρυξαν την τρομοκρατία, δηλώνοντας ότι πιστεύουν στο ειρηνικό Ισλάμ. Τέλος υποστήριξαν ότι είναι φίλοι και επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό. Στην Αθήνα αφίχθησαν αεροπορικώς πριν από περίπου 10 ημέρες . Μέχρι και την Πέμπτη που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, παρέμεναν στην Αθήνα και κινήθηκαν περιφερειακά της πρωτεύουσας πάντα ως τουρίστες.

Ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο συγκατηγορούμενός του ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η εισαγγελική απόφαση για το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο θα μεταφερθούν έως ότου οριστεί η δικάσιμος.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των τηλεοπτικών συνεργείων που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη για την κάλυψη του θέματος ήταν το γαλλικό πρακτορείο, το Associated Press, καθώς και σουηδική αποστολή.

 

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη – Τι είπαν στον ανακριτή

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή των ύποπτων τζιχαντιστών – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ