Στο εδώλιο ο Ξηρός για την υπόθεση “Γοργοπόταμος”

Της Άννας Κανδύλη

Συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων  ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός,  θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αποκαλούμενη υπόθεση “Γοργοπόταμος“.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με  το υπ’ αριθμ. βούλευμα 1810/15, το παραπέμπει τους κατηγορούμενους να δικαστούν  για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.  Εκτός από τον Χρ. Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπουλου, μεταξύ των κατηγορούμενων ειναι και οι: Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Αγγελικη Σπυροπουλου,Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ,  Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές θεωρούν πως μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο “Γοργοπόταμος”, το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

 

Διαβάστε επίσης

Βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά καταγγέλλει ο Χριστόδουλος Ξηρός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ