Όσβαλντ: Δεν γνωρίζω τίποτα για τις μίζες

Ο Ελβετός Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις παράνομων αμοιβών από δύο εξοπλιστικά προγράμματα, αρνείται ότι γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων Ελλήνων πελατών του, τα οποία αναλάμβανε να τοποθετήσει σε ελβετικούς και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος από το πρωί στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη για την υπόθεση της προμήθειας των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, φέρεται να υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει και -εφόσον βρει- να παραδώσει στην ανάκριση κατάλογο των Ελλήνων πελατών που είχε, τονίζοντας ωστόσο πως μεγαλύτερη επαφή μαζί τους είχε ο υφιστάμενος του, επίσης κατηγορούμενος Φάνης Λυγινός.

Ο κ. Όσβαλντ, άλλοτε στέλεχος στις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas, αρνείται σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή του σε διακίνηση “μαύρων χρημάτων” από εξοπλιστικά προγράμματα, υποστηρίζοντας ότι αφενός ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του και αφετέρου ότι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας είχε “χαλαρούς κανόνες” για τους πελάτες του, με στόχο την παροχή υπηρεσιών που δεν θα μπορούσαν να έχουν σε άλλες χώρες.

Η απολογία του Ελβετού ενώπιον του κ. Τσιρώνη έχει ολοκληρωθεί και ήδη ο κατηγορούμενος βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της προμήθειας ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.

Υπενθυμίζεται πως ο τραπεζικός συνελήφθη στο Αμπού Ντάμπι μετά από διεθνή εντάλματα των ανακριτών Διαφθοράς και έχει ήδη παραπεμφθεί με άλλα πρόσωπα για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και της Siemens.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Όσβαλντ: Βοήθησα τον Κάντα να βγάλει μεγάλο ποσό στο εξωτερικό

 Κόντρες για τα εξοπλιστικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ