Αυτός είναι ο πρώην ΕΚΑΜίτης «συνεργάτης» τους Ξηρού-αποκλειστικές φωτογραφίες

Ως άμεσος συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού που θα συμμετείχε στον σχέδιο «Γοργοπόταμος» κατά των φυλάκων Κορυδαλλού σε στόχο την απόδραση μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» φωτογραφίζεται από την αντιτρομοκρατική ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm 97.8 πως ο απότακτος αστυνομικός θα ήταν στην επιχειρησιακή ομάδα του Ξηρού.

Ο Χ.Π. είχε αποταχθεί από την αστυνομία καθώς το 2002 είχε απασχολήσει για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενώ υπάρχουν πολλές μαρτυρίες που τον συνδέουν με νονό της νύχτας έγκλειστο φυλακών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Χ.Π. «δεν έκανε ποτέ κάτι εάν πρώτα δεν του έδινε εντολή ο έγκλειστος των φυλακών».

Μάλιστα αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής δηλώνουν πως ο 54χρονος ήταν αυτός που βοήθησε τον Χριστόδουλου Ξηρό να συγκεντρώσει τον οπλισμό που θα χρησιμοποιούνταν στο χτύπημα στις φύλακες Κορυδαλλού.

Ο απότακτος αστυνομικός τα τελευταία χρόνια ζούσε στο χωρίο του στα Χοτάσια κοντά στο Οίτυλο Λακωνίας και ασχολούνταν με τη συλλογή αλατιού από αλυκές χωρίς όμως να χάσει ποτέ την επαφή του με τον βαρυποινίτη νονό της νύχτας. 

Ο 37χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον πρώην ΕΚΑΜίτη έχει κάνει φυλακή και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Εκεί γνωρίστηκε με μέλος των Πυρήνων αλλά πάντα λειτουργούσε για λογαριασμό του Χ.Π. ο όποιος με τη σειρά του είναι το δεξί βρει του βαρυποινίτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σεπτεμβρίου του 2011 ο Χ.Π. είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος» και είχε δηλώσει πως «φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού».

 

Έρευνες της αστυνομίας

Η είδηση πως ο συγχωριανός τους κατηγορείται πως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού αναστάτωσε τους κατοίκους του χωριού Χοτάσια.

Αυτή την ώρα στο χωρίο του κόλπου της Μάνης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις όπου θα προχωρήσουν σε έρευνες στο σπίτι του Χ.Π. για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν όπλα ή εκρηκτικά.

Διαβάστε επίσης.

Πρώην ΕΚΑΜίτης ο 54χρονος «συνεργάτης» του Ξηρού

Προθεσμία πήραν οι συλληφθέντες για την υπόθεση Ξηρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ