28η Οκτωβρίου: Έτσι έζησαν οι αλεξιπτωτιστές το άλμα από ελικόπτερο στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – BINTEO

Εντυπωσιακές εικόνες από τις κάμερες στα κράνη των αλεξιπτωτιστών, που προσγειώθηκαν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την Επέτειο από την 28η Οκτωβρίου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εικόνες από τις “action cams” που είχαν προσαρμοσμένες στα κράνη τους, οι δύο αλεξιπτωτιστές ελευθέρου άλματος, εξασφάλισε το enikos.gr.

Στις εικόνες βλέπετε τον Υπολοχαγό Κωνσταντίνο Πίστα και τον Αρχιλοχία Γεώργιο Κουτσογιάννη τη στιγμή που βουτούν στο κενό από το ελικόπτερο Huey, πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Αμέσως μόλις προσγειώθηκαν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τύλιξαν και παρέδωσαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη σημαία.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΣΤΑΣ – ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε επιτρέψτε μου να σας επιδώσω την Ελληνική Σημαία, την οποία έχουμε ορκιστεί να υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Χρόνια πολλά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το άλμα ελευθέρας στην παρέλαση ήταν ιδέα του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλωρου, ο οποίος παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις επέμενε στην υλοποίηση του. Όπως κι έγινε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ