Πάγωσε η Λαμία στους -6 βαθμούς Κελσίου – ΦΩΤΟ

Ασταμάτητα χιονίζει από σήμερα το πρωί σε όλο τον νομό της Φθιώτιδας. Ήδη, άρχισαν να παρουσιάζονται και τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ο χιονιάς ήρθε λίγο νωρίτερα απ΄ ότι αρχικά τον περιμέναμε μέσα στη Λαμία και τη Φθιώτιδα. Ο υδράργυρος, που λίγα 24ωρα πριν ήταν στο +14, τώρα είναι στους -6 βαθμούς Κελσίου και η ένταση της χιονόπτωσης δυναμώνει τόσο μέσα στη Λαμία, όσο και σε όλη τη Φθιώτιδα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν το επόμενο 48ωρο, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς στους δρόμους, εντός και εκτός πόλης.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

  • Στο εθνικό δίκτυο Λαμίας- Αθηνών τα προβλήματα εντοπίζονται σε περίπου είκοσι κρίσιμα χιλιόμετρα, από το 110-ο χλμ στο ύψος του Κάστρου έως το 130-ο στα διόδια της Τραγάνας. Αυτήν τη στιγμή επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρή χιονόπτωση στην περιοχή του Μαρτίνου, ενώ παράλληλα, περισσότερα από 15 εκχιονιστικά ρίχνουν συνεχώς αλάτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό. Προς το παρόν, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο διάστημα η επέκταση των καιρικών φαινομένων να επιβάλλει τη λήψη μέτρων, όπως για παράδειγμα χρήση αλυσίδων.
  • Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες.
  • Στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού από το 12-ο χιλιόμετρο έως το 30-ο χλμ η κυκλοφορία γίνεται δύσκολα και σε κάποιες περιόδους η Τροχαία επιβάλλει τη χρήση αλυσίδων. Το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, όμως, παρά το γεγονός ότι το οδόστρωμα έχει καλυφθεί με αλάτι, το χιόνι πάνω στο οδόστρωμα είναι παγωμένο και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μηχανήματα η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
  • Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7-ου χλμ έως και το 27-ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.
  • Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50-ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, χωρίς όμως να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα ενταθούν και πολλές περιοχές της Φθιώτιδας θα ντυθούν στα λευκά.

Στη Λαμία θα το στρώσει για τα καλά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς μέχρι και την Πρωτοχρονιά, αφού οι δρόμοι λόγω παγετού θα κρύβουν πολλές παγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε ημιορεινές περιοχές του νομού το χιόνι θα ξεπεράσει τους 30 πόντους, ενώ δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας.

Αρκετό χιόνι θα πέσει και στην ανατολική Φθιώτιδα και ειδικότερα στις πιο ορεινές περιοχές, στο κομμάτι μετά τις Ράχες, προς Σπαρτιά, Μύλοι και Πελασγία.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων και θερμαινόμενες αίθουσες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων λόγω της σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Από σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοικτές όλο το εικοσιτετράωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

Η αίθουσα του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας (Τυμφρηστού 22- 22310 22808)

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος- 22310 66160).

Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στη τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Λαμιέων, 22310 22202.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Lamiareport.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Χιόνια και βροχές σε όλη την Ελλάδα

Άνοιξε ο δρόμος για Γοργοπόταμο

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ