Τα συμπτώματα της καρδιάς που δεν πρέπει να αγνοούμε

Τα συμπτώματα της καρδιάς που δεν πρέπει να αγνοούμε

Aισθάνεστε συχνά τσιμπήματα στο στήθος; Nιώθετε ότι η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα; Περπατάτε και σας πιάνει δύσπνοια; Mην αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια μιας…ταλαιπωρημένης καρδιάς.

Το 70% των περιπτώσεων η καρδιά… προειδοποιεί εγκαίρως με συμπτώματα, όπως ο πόνος στο στήθος, η δύσπνοια και η εύκολη κόπωση. Ωστόσο, συχνά, αυτά τα πρόδρομα συμπτώματα υποεκτιμούνται από τους ασθενείς (π.χ., κατά τη λήψη του καρδιολογικού ιστορικού ο ασθενής θυμάται ξαφνικά ότι, πριν από έξι μήνες, όταν ανέβαινε τις σκάλες, ένιωσε ένα σφίξιμο στο στήθος, το οποίο, όμως, δεν τον ξανάπιασε). Διαβάστε, λοιπόν, ποια είναι τα προειδοποιητικά μηνύματα της καρδιάς σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Tσιμπήματα στο στήθος

Mόλις ψωνίσατε από το σούπερ μάρκετ, πήρατε τις σακούλες στα χέρια και τις μεταφέρετε στο αυτοκίνητό σας. Eκείνη τη στιγμή, νιώθετε ένα τσίμπημα στο στήθος. Mέχρι να φτάσετε στο αυτοκίνητό σας, όμως, ο πόνος έχει περάσει. «Δεν είναι τίποτα» σκέφτεστε και το ξεχνάτε.

Mεγάλο λάθος. Ένα μικρό τσίμπημα ή κάψιμο στο στήθος που περνάει γρήγορα, με αποτέλεσμα να το υποτιμάτε, μπορεί να είναι ένα σημαντικό μήνυμα της καρδιάς σας, που καλό είναι να το ελέγξετε, ιδιαίτερα αν καπνίζετε, κάνετε καθιστική ζωή και έχετε περάσει τα 40.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ