ΒΙΝΤΕΟ-Μπουτάρης: Είναι αδύνατον να μην μετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Μπουτάρης: Είναι αδύνατον να μην μετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν πρέπει να έχει σαν αρχηγό ένα από τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι ενδεχομένως να χρειάζεται να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μαζί με συμφωνημένη αλλαγή πολιτικής, όπου επικεφαλής θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατον να μην μετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και του επανελέγχου των συμβάσεων, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι αυτή η διαδικασία είναι βλακώδης. Επισήμανε, μάλιστα ότι αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν μία τεράστια αναταραχή στο προσωπικό, καθώς, όπως είπε, πίσω απ’ αυτές κρύβεται ο φόβος των απολύσεων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα προχωρήσει τη διαδικασία αξιολόγησης στο δήμο του. «Αν δεν το κάνω, θα επέμβει εισαγγελέας και θα το κάνει έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορώ να αντιδράσω στον εισαγγελέα. Δεν μπορώ να είμαι παράνομος σε αυτά που λέει ο βασικός νόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, έχουν ήδη γίνει οι έλεγχοι στο δήμο και «από τους 700, έχει εντοπιστεί μόνο ένας, του οποίου η πρόσληψη πιθανόν να είναι παράνομη».

Δείτε το βίντεο από το Star:

Διαβάστε επίσης:

Η φωτογραφία του Μπουτάρη που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ