ΦΩΤΟ-Δύο συλλήψεις στη Ν.Μηχανιώνα για διαρρήξεις

ΦΩΤΟ-Δύο συλλήψεις στη Ν.Μηχανιώνα για διαρρήξεις

 

Συνελήφθησαν, έπειτα από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 21 ετών, για διαρρήξεις διαμερισμάτων και ληστεία στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Ληστείας κατά συναυτουργία», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα» και παραβάσεις των Νόμων «Περί Ναρκωτικών» και «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, οι δράστες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, εισήλθαν σε μονοκατοικία 81χρονης, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας και αφού ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 187 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες λίγα λεπτά νωρίτερα, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε μονοκατοικία 62χρονης, στην ίδια περιοχή. Έγιναν όμως αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν οικία 65χρονου στην περιοχή απ’ όπου αφαίρεσαν:

-ένα κινητό τηλέφωνο,

-δύο συσκευές ήχου,

-ένα ηλεκτρικό δράπανο,

-ένα φορητό ψυγείο,

-ένα ντεπόζιτο χωρητικότητας 30 λίτρων γεμάτο βενζίνη και

-ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής το αυτοκίνητο του 27χρονου συλληφθέντα, το οποίο και κατασχέθηκε.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου, στο οποίο διαμένει και η 18χρονη αδερφή του, η οποία επίσης συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δύο δενδρύλλια κάνναβης,

-Ποσότητα κάνναβης βάρους 3,4 γραμμαρίων και

-Ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.

Τέλος, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Αγγελοχωρίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε η αφαιρεθείσα καραμπίνα, ενώ σε έρευνα του αυτοκινήτου του 27χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο ηλεκτρικό δράπανο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ