“Μας… βαρυστομάχιασαν οι Κυριακές”

“Μας… βαρυστομάχιασαν οι Κυριακές”

Με τη φράση “μας έπεσαν πολλές οι Κυριακές και μας βαρυστομάχιασαν” περιέγραψε τη χθεσινή λειτουργία της αγοράς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης, εξηγώντας πως η αγοραστική κίνηση καταγράφηκε περιορισμένη και η επισκεψιμότητα χαμηλή.

“Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τις Κυριακές έχει ξεφουσκώσει” σημείωσε, επισημαίνοντας πως πολλοί ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αποφάσισαν να κλείσουν νωρίς το μεσημέρι.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση, ο κ. Χαντζαρίδης επεσήμανε πως παρόλο που ο καιρός ήταν καλός, “ακόμα και τα καφέ ξεκίνησαν να γεμίζουν μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ πέρα της Τσιμισκή δεν κυκλοφορούσε κόσμος πουθενά αλλού, είτε στο κέντρο είτε περιφερειακά”.

“Όταν το εξαιρετικό γεγονός γίνεται καθημερινότητα, τότε χάνει και την αίγλη του” τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, προσθέτοντας ότι ο προβληματισμός πλέον είναι έντονος και το απόγευμα θα συζητηθεί το θέμα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Χαντζαρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα στο νομό Θεσσαλονίκης την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, στις 21 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ