Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες

Γιατί οι άνδρες προτιμούν τις μικρότερες γυναίκες

Κατά καιρούς, μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι να παντρευτεί κάποιος μια νεότερη γυναίκα. Οι ερευνητές, πλέον, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ζουν περισσότερο, όταν προχωρήσουν σε γάμο με μια πιο νέα από αυτούς γυναίκα.

Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του  Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη έρευνα, οι άνδρες που παντρεύονται γυναίκες 15 με 17 χρόνια νεότερές τους είναι δυνατόν να μειώσουν τις πιθανότητες του πρόωρου θανάτου κατά 20%. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες μειώνουν τις πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα κατά τουλάχιστον 11%, όταν η σύζυγός τους είναι 7 με 9 χρόνια πιο νέα. Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 11%.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς η ηλικία της συντρόφου σας έχει έναν τέτοιο κυρίαρχο ρόλο στην αύξηση της μακροζωίας σας;

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία.

Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι αυτό έχει να κάνει με τη γενική υγεία του ατόμου. Για παράδειγμα, εάν ένας άνδρας στα 40 με 50 του είναι υγιής και περιποιημένος, μπορεί να προσελκύσει νεότερες γυναίκες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ