• Δήμαρχος Κεφαλονιάς: Προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας

  5:44 μμ, Δευτέρα 31 Μάρ 2014 5:44 μμ, Δευτέρα 31 Μάρ 2014

  Δήμαρχος Κεφαλονιάς: Προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας

  Περίπου δύο μήνες έπειτα από τον σεισμό που ταρακούνησε την Κεφαλονιά, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, σχολίασε το πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και για τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι σεισμικές δονήσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Αναφερόμενος στους σεισμόπληκτους Κεφαλονίτες και στις αποζημιώσεις που έχουν λάβει από το κράτος ο κ. Παρίσης δήλωσε ότι «οι αποζημιώσεις ήδη έχουν προχωρήσει και οι σεισμόπληκτοι του νησιού έχουν πάρει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, με το επίδομα των 585 ευρώ και με τις απαραίτητες οικοσκευές που έχουν εξοπλιστεί».

  Για το λιμάνι του Ληξουρίου που μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στις 3 Φεβρουαρίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, είπε πως «το έχει πάρει προσωπικά πάνω του ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπάρχει ανάδοχος και προχωράει η πρώτη φάση αποκατάστασής του, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες ενώ όσον αφορά το οδικό δίκτυο, επισήμανε: «Προχωράνε οι μελέτες οδοποιίας και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής της Παλικής, για το οποίο σε περίπου 20 μέρες θα έχουν οριστεί ανάδοχοι των έργων».

  Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε, στις φιλανθρωπικές δράσεις που γίνονται από καλλιτέχνες, αθλητές και διάφορους συλλόγους για την ενίσχυση των κατοίκων της Κεφαλονιάς: «Υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις και αξιοποιούνται ανάλογα για τη στήριξη του νησιού, όπως επίσης είχαμε και πολλές πρόσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης από την πρώτη μέρα των σεισμών» είπε.

  Μετά από περίπου δύο μήνες από την πρώτη σεισμική δόνηση που τάραξε την καθημερινότητα των κατοίκων της Κεφαλονιάς, η ζωή στο νησί του Ιονίου προσπαθεί να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, όπως μας ανέφερε και ο δήμαρχος: «Προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας και κάθε μέρα είναι και καλύτερα για όλους τους κατοίκους. Σημαντικά έργα έχουν γίνει: ο Μύρτος έχει αποκατασταθεί, στο χωριό Αθέρα το πρόβλημα με τα βράχια που έπεφταν έχει λυθεί, στους Πετανούς άνοιξε ο δρόμος, όπου είχαν πέσει 2.000 κυβικά χώματα. Με εντολή του πρωθυπουργού, όλα προχωράνε κανονικά, όλοι οι υπουργοί βρίσκονται κοντά στην Κεφαλονιά, οι αίθουσες των σχολείων έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις του, εκτός από του 4ου Δημοτικού που έχουν πέσει οι βάσεις, και σε λίγες μέρες θα μπουν οι αίθουσες» ανέφερε ο κ. Παρίσης και κατέληξε:

  «Η Κεφαλονιά είναι σίγουρος τουριστικός προορισμός, έδειξε ότι δεν έχει ανάγκη από σεισμούς, η θωράκιση των κτιρίων είναι ανάλογη μετά τους σεισμούς του 1953 και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Η Κεφαλονιά είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και περιμένουμε όλους τους τουρίστες να περάσουμε ωραία».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα