Διαμαρτυρήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί

Διαμαρτυρήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν γιατροί στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας που προκηρύχθηκε από Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται όπως πάντα όταν γίνονται απεργίες, ο κόσμος όμως εξακολουθεί να κλείνει ραντεβού για εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες όμως δεν θα γίνουν γιατί με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία ο Οργανισμός διαλύεται, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας υποστήριξε ότι στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται τίποτα για την επόμενη μέρα των δημόσιων μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας.

“Το μόνο το οποίο προβλέπει το νομοσχέδιο είναι η αυτοαπόλυση των γιατρών μέσω ενός εκβιαστικού διλήμματος, εντός μιας εβδομάδας να αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα ιατρεία τους” πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι το πλαφόν συνταγογράφησης θα κλείνει μέσα στις πρώτες 10-15 ημέρες και οι γιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν μέσω του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να τα αγοράζει με δικά του έξοδα.

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο οποίο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, όπως είπε, από το υπουργείο Υγείας. 

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το θέμα της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες τού ελέγχου προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους παρόχους της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να έχει δικούς του μηχανισμούς αντί να δώσει ένα “πακέτο” ενός εκατομμυρίου ευρώ σε αυτές τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Τέλος, ο κ. Νίτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους βουλευτές -και ιδίως σε εκείνους που είναι γιατροί- να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν αν συναινούν, αποδέχονται και ψηφίζουν το νομοσχέδιο που συρρικνώνει και υποβαθμίζει την πρωτοβάθμια υγεία, όπως τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ