Πατούλης: Κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια υγεία

Πατούλης: Κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια υγεία

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Μαίρης Πολλάλη, για το μέτρο των 25 ευρώ που αφορά στη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

«Σε μια οικονομική κρίση όπου υπάρχουν πολλές ευπαθής ομάδες και που η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν δεν πρέπει να εμπλακεί με τέτοια νούμερα ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης και συνέχισε:

«Αυτό το μέτρο, θα κάνει δυσκολότερο για πάρα πολλούς ανθρώπους και οικογένειες, να μπουν μέσα και να νοσηλευθούν, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο ακόμα και για την δημόσια υγεία».

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, «τώρα πλέον, ο κόσμος να κοιτάει ακόμα και το τελευταίο ευρώ. Υπάρχει κόσμος ο οποίος θα πει το «θα μου περάσει» και δεν θα πάει να νοσηλευθεί. Το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο. Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος ακόμα και για το ένα ευρώ», και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά δημιουργούν ήδη αύξηση της θνησιμότητας της χώρας μας. Αν δεν υπάρχει μια μελέτη για το τι υγεία θέλουμε και μιλάμε μόνο για νούμερα, δυστυχώς του χρόνου θα έχουμε νούμερα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα προβληματικά για την ίδια τη δημόσια υγεία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ