• Αστυνομία στα πανεπιστήμια

  1:19 μμ, Πέμπτη 01 Μάρ 2012 1:19 μμ, Πέμπτη 01 Μάρ 2012

  Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον της Νομικής Σχολής και της ΑΣΟΕΕ, επισημαίνει ο δήμος της Αθήνας, καταγγέλλοντας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή κατάχρηση της προστασίας του ασύλου.

  Στο έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρο Λιβάνιο, περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, με επιθέσεις κατά της Δημοτικής Αστυνομίας στους επιχειρούμενους ελέγχους από οργανωμένες ομάδες, άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητές.

  Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

  Όπως ειδικότερα αναφέρεται, παρά τις εξειδικευμένες εξορμήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και από μικτές ομάδες ελέγχου με την Ελληνική Αστυνομία, το παράνομο εμπόριο περιορίστηκε μεν αισθητά στα Προπύλαια και στη Νομική Σχολή αλλά δεν εξαλείφθηκε. Ιδίως στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας που γειτνιάζουν με τη Νομική Σχολή, καθώς και στην οδό Πατησίων που βρίσκεται το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, το πρόβλημα είναι έντονο, δημιουργώντας "εικόνα ανομίας στο κέντρο της πρωτεύουσας" ."Οργανωμένες ομάδες άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητών εμποδίζουν βιαίως τις επιχειρήσεις των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχουν προστασία στους παράνομους εμπόρους, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την προστασία του ασύλου", επισημαίνεται στο έγγραφο του δήμου Αθηναίων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα