Πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος στη δουλειά σου

Πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος στη δουλειά σου

Είναι συνηθισμένο η δουλειά να είναι κάτι που προκαλεί πίεση και δυσαρέσκεια. Πότε όμως η πίεση γίνεται υπερβολική. Τι είναι το εργασιακό άγχος και πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάποιος πάσχει από αυτό;

Απαντά η εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγος Δρ, Καλλιόπη Εμμανουηλίδου στο βιβλίο της «Γυρίζω σελίδα στο Άγχος».

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι πάσχουμε από εργασιακό άγχος; Βασικά αλλάζει η ίδια μας η συμπεριφορά. Γινόμαστε ευερέθιστοι έχουμε μια ασυνήθιστη τάση να βουρκώνουμε ή να κλαίμε. Μπορούμε να γίνουμε κυκλοθυμικοί έως και επιθετικοί. Το εργασιακό άγχος προκαλεί αυξημένες απουσίες από την εργασία καθώς το άτομο αποφεύγει να πάει στη δουλειά του. Σε περίπτωση του εργασιακού άγχους ο εργαζόμενος αρχίζει να γίνεται ασυνεπής, δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χρόνο του καθυστερεί και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Εμφανίζει είτε εργασιομανία είτε πολύ χαμηλή εργατικότητα.

Αποκτά προβλήματα με τους συναδέλφους και δεν είναι συνεργάσιμος ούτε συμμορφώνεται με παρατηρήσεις. Πολλές φορές καταφεύγει σε άλλες μεθόδους προσπαθώντας να μετριάσει τη συναισθηματική του δυσκολία όπως το να καπνίζει περισσότερο, να κάνει χρήση αλκοόλ ή ακόμα και ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ