ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό του φονικού στο Κερατσίνι

ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό του φονικού στο Κερατσίνι 

Νύχτα τρόμου με αιματηρές συμπλοκές και έναν νεκρό στο Κερατσίνι, ήταν αυτή που πέρασε για την Αθήνα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μέσα σε καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, μετά από λεκτική διαμάχη ένας 45χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 34χρονο και τον τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος.

Συνελήφθη ο δράστης

Το περιστατικό εξελίχθηκε σε τραγωδία, αφού λίγες ώρες αργότερα, ο 34χρονος άνδρας που διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 45χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής, τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του για να διαπιστωθεί εάν ανήκει σε «οργανωμένη ομάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο, αλλά στη συνέχεια, υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το θύμα ανήκει στο χώρο της «ακροαριστεράς», όπως ειπώθηκε, και ο δράστης στο χώρο της «ακροδεξιάς».

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Τραγικό

“Τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικασθεί από όλο τον πολιτικό κόσμο” χαρακτήρισε την αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

ΒΙΝΤΕΟ-Λαζαρίδης Vs Στρατούλης για το φονικό στο Κερατσίνι

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Mega, μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθου Λαζαρίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Καρύδης: «3 χρόνια γίνονται αυτά στον Πειραιά από τη Χρυσή Αυγή»

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή το περιστατικό βίας στο Κερατσίνι.

ΒΙΝΤΕΟ-Στρατούλης: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα το περιστατικό στο Κερατσίνι 

Σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για το περιστατικό στο Κερατσίνι, μιλώντας πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Παπαδημούλης: «Η ανοχή προς τη Χ.Α. έφερε νεκρό»

Την τραγωδία στο Κερατσίνι σχολιάζει μέσω του twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, γράφοντας ότι: «Η ανοχή προς την Χ.Α., έφερε νεκρό. Να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες. Αντιφασιστικό μέτωπο τώρα. Μαζικά-ειρηνικά, για την δημοκρατική ομαλότητα».

 

34χρονος:«Αυτός είναι… πιάστε τον»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του και καταλήξει, πρόλαβε να υποδείξει τον 45χρονο που κρατά ως δράστη η αστυνομία.

 

Το ΚΚΕ για τη δολοφονία στο Κερατσίνι 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση για την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

 

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

“Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο  στο έγκλημα του Κερατσινίου” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

 

Κασιδιάρης: “Η Χ.Α. δεν έχει καμία σχέση με το φονικό”

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή, διά του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι.

 

Αναγνώστης του enikos.gr περιγράφει το φονικό στο Κερατσίνι

Διαβάστε αναλυτικά πως περιγράφει, από αυτόπτη μάρτυρα, ένας αναγνώστης του enikos.gr, την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

ΒΙΝΤΕΟ-Δήμαρχος Κερατσινίου: «Μου λένε ότι οι δράστες ανήκουν στη Χρυσή Αυγή»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, αναφερόμενος στο φονικό, δήλωσε ότι οι περίοικοι ισχυρίζονται πως «η ομάδα των δραστών ανήκει στο χώρο της Χρυσής Αυγής» και ο ίδιος γνωρίζει ότι «πρόσκειται σε αυτό το χώρο το άτομο που ξεκίνησε το επεισόδιο»…

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον 34χρονο

«Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο-χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη. Ο φασισμός θα τσακιστεί».

ΒΙΝΤΕΟ-Δήμαρχος Κερατσινίου: «Ήταν ενέδρα»

«Ενέδρα» υποστήριξε ότι είχαν στήσει δεκαπέντε άτομα στο θύμα, στο Κερατσίνι, ο δήμαρχος της πόλης, Λουκάς Τζανής.

ΒΙΝΤΕΟ-Ανάστατο το Κερατσίνι

Θρήνος και αναστάτωση στο Κερατσίνι μετά το περιστατικό τα ξημερώματα. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής προγραμματίζουν για το απόγευμα αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Αμφιάλης.

Ανακοίνωση των σωματείων του Πειραιά

Ανακοίνωση εξέδωσαν σωματεία του Πειραιά, στην οποία γίνεται λόγος για τους «εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Η ανακοίνωση:

«Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση (…) για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής» τονίζουν σωματεία του Πειραιά με ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου μουσικού στην Αμφιάλη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων:

«Καταγγέλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

Τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,  Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση  Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,  Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».

Συμπλοκές και 89 προσαγωγές στο Μοναστηράκι

Ένα ακόμα επεισόδιο έγινε στο Μοναστηράκι, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, συνεπλάκησαν δύο ομάδες που αποτελούντο από Αλβανούς και Έλληνες.

Στον άγριο καυγά παρενέβη μία παρέα Ιταλών, με αποτέλεσμα να δεχθούν και αυτοί χτυπήματα. Από το σημείο της συμπλοκής η αστυνομία προσήγαγε 89 άτομα, ενώ έξι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Από τους τραυματίες, οι τέσσερις είναι Αλβανοί και δύο Ιταλοί, οι οποίοι προσπάθησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους στο σοβαρό επεισόδιο.

 

ΦΩΤΟ-Στη γειτονιά του 34χρονου

Δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο της επίθεσης, εκφράζοντας την οδύνη τους για την δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα στο Κερατσίνι.

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Τα ευρήματα από την έρευνα στο σπίτι του δράστη

 

Στις ανακοινώσεις της η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής συμπλοκής στο Κερατσίνι, ανέφερε ότι κατά την έρευνα στο σπίτι του 45χρονου βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, ένα πτυσσόμενο γκλομπ κι έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Δείτε το βίντεο από το Star:

ΒΙΝΤΕΟ-Η επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 η επιχείρηση της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα έγινε μετά τη σύλληψη του 45χρονου που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση,τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Στη Μεσογείων στάθμευσαν κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν δοιμιρίες των ΜΑΤ.

 

Δείτε το βίντεο:

 

ΒΙΝΤΕΟ- Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ