«Είδα άνδρα να πηδάει από τον 2ο»

«Είδα άνδρα να πηδάει από τον 2ο για να σωθεί»

Οι αστυνομικές αρχές επί 32 μήνες συγκέντρωσαν και αξιοποίησαν μαρτυρίες και ανέλυσαν χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες, που είχαν ληφθεί την ώρα του εγκλήματος.

«Στη Marfin, το κτίριο έπιασε φωτιά και είδα κάτι που μου θύμιζε το σκηνικό στους Δίδυμους Πύργους, στην Αμερική. Είδα δηλαδή έναν ηλικιωμένο άνδρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Marfin για να σωθεί και να πέφτει από την ταράτσα, έναν όροφο πιο κάτω, του διπλανού ακριβώς κτιρίου.

Από όσα έμαθα κάποιοι κάηκαν ζωντανοί και μάλιστα το περιμέναμε αυτό μόλις είδαμε τις μολότοφ και είχαμε πει ότι θα καούν οι άνθρωποι σαν τα ποντίκια».

Μέσα σε λίγες μόνο γραμμές ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες έδωσε το στίγμα της σκηνής που έζησε και έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό του. Ο ίδιος, εξάλλου, λίγα λεπτά νωρίτερα είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με κουκουλοφόρους, οι οποίοι πρώτα επιτέθηκαν προκαλώντας υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας καταθέτει:

«Αφού τελείωσαν όσα έγιναν στον ΙΑΝΟ, σχεδόν αμέσως μετά είδαμε ομάδα κουκουλοφόρων, πάνω από δέκα άτομα, να σπάνε με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας Marfin. Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι τα ίδια άτομα με αυτά που έκαναν τις ζημιές στο βιβλιοπωλείο. Τα άτομα που έσπαγαν τα τζάμια στη Μarfin έριξαν μέσα και τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ, ίσως και περισσότερες. Εμείς ξέραμε ότι στο κτίριο υπήρχαν μέσα άτομα, γιατί τα είχαμε δει νωρίτερα στα μπαλκόνια και γι’ αυτό τρέξαμε με τους πυροσβεστήρες να βοηθήσουμε. Ο κόσμος από την πορεία φώναζε “Μη, μη”, όταν είδαν τις μολότοφ, αλλά οι κουκουλοφόροι συνέχισαν κανονικά, τις πέταξαν και έφυγαν πεζοί, παράλληλα με την πορεία προς το Σύνταγμα», καταθέτει ο μάρτυρας περιγράφοντας καρέ καρέ όσα έγιναν στην τράπεζα και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος αναφέρεται με λεπτομέρειες σε όσα έζησε πριν από τη δολοφονική επίθεση στην Marfin, όταν μέσα από τη τζαμαρία του βιβλιοπωλείου παρακολουθούσε μαζί με άλλους την πορεία.  Και τότε… «οι κουκουλοφόροι άρχισαν με κοντάρια ξύλινα να χτυπάνε τις τζαμαρίες. Ένας κουκουλοφόρος φώναξε στους άλλους “Οχι, το έχουμε ξανασπάσει”. Εκείνη τη στιγμή ήρθαν άλλοι δύο κουκουλοφόροι που κρατούσαν στα χέρια τους σφυριά και έσπασαν τις δύο γυάλινες πόρτες και πέταξαν μολότοφ. Αμέσως κατεβήκαμε από τον ημιώροφο του καταστήματος, πήραμε στα χέρια πυροσβεστήρες, αλλά πιαστήκαμε στα χέρια με τους κουκουλοφόρους. Ενας φώναξε “τι είναι αυτά; Θα σας κάψουμε”.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ