Καταγγέλλει ρεμούλες και κλοπές

Καταγγέλλει ρεμούλες και κλοπές

Ρεμούλες, απουσία ελέγχων, ελλείψεις προσωπικού και υλικών που βάζουν σε κίνδυνο της δημόσια υγεία, φάρμακα που εξαφανίζονται μέσα στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Γρηγόρη Χατζησάββα.

Μία μέρα μετά τον ορισμό νεάς ηγεσίας στο νοσοκομείο Κιλκίς από τον υπουργό Υγείας, ο πρώην διοικητής του μιλά για την εμπειρία να είσαι επικεφαλής μιας νοσηλευτικής μονάδας μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

“Είδα σε ένα τιμολόγιο ένα υπερβολικό νούμερο, που αντιστοιχούσε στα μολυσματικά απόβλητα μόλις μίας εβδομάδας. Προτού καταλήξουν στον ΧΥΤΑ, τα απόβλητα αυτά διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρίες, που φυσικά πληρώνονται. Ζήτησα να είμαι παρών στην επόμενη ζύγιση. Διαπίστωσα ότι τα μισά απόβλητα που πετούσαν δεν ήταν μολυσματικά. Η απάντηση ήταν ότι “έτσι μας είπαν να κάνουμε” λέει ο Γρηγόρης Χατζησάββας, που γνώρισε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Εθνικού συστήματος Υγείας.

“Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει, όταν το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό και τα εργαστήρια καθυστερούν, για παράδειγμα, να βγάλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων” περιγράφει ο πρώην διοικητής.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ