“Η κρίση μας έσπρωξε να κάνουμε την ληστεία”

“Η κρίση μας έσπρωξε να κάνουμε την ληστεία”

Οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Μουσείο  της Αρχαίας Ολυμπίας οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, ωστόσο πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αύριο θα υποστηρίξουν ότι είναι η οικονομική κρίση που τους οδήγησε στην ληστεία των αρχαίων και ότι το γεγονός ότι επιχείρησαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, δείχνει ότι πρόκειται για «ερασιτέχνες».

 

Σήμερα ο δικηγόρος, Ντίνος Αργυρόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι «άνθρωποι που ήταν σε απόγνωση, και οι οποίοι αντί να κρεμαστούν από την ελιά ή να πηδήξ6ουν από τον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως κάνουν άλλοι, έκαναν αυτή την ενέργεια.

Ερωτηθείς για το αν έχουν μετανιώσει σημείωσε πως ισχύει και πρόσθεσε: «Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, οικονομική απόγνωση. Τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, γιατί τα έδωσε ο πελάτης μου. Άναψε μέσα η φλόγα του σαν Έλληνας» ενώ κλείνοντας επέρριψε ευθύνες και στην φύλαξη των μουσείων λέγοντας πως μάλλον δεν ήταν απόρθητα ιδίως εκείνη την εποχή τα μουσεία».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

πηγή: patrastimes.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ