10 μάσκες ομορφιάς από φυσικά υλικά

10 μάσκες ομορφιάς από φυσικά υλικά

Για να αποκτήσουμε μια όμορφη επιδερμίδα δε χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία. Αρκεί να ανοίξουμε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και να φτιάξουμε με απλά υλικά μάσκες ομορφιάς που θα δώσουν στο πρόσωπό μας την χαμένη του φρεσκάδα και λάμψη.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς και σας προτείνουμε τις 10 καλύτερες.

Δοκιμάστε όποια θέλετε από αυτές:

1. Απλώστε στο πρόσωπό σας ένα μείγμα τριμμένων αμυγδάλων, βρώμης, μελιού και γιαουρτιού για 10-15 λεπτά και ύστερα αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Θα νιώσετε το δέρμα σας δροσερό και πολύ απαλό.

2. Το μέλι είναι από μόνο του μία μάσκα ομορφιάς. Απλώστε λίγο μέλι στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και αφαιρέστε με κρύο νερό.

3. Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, τότε ένα μείγμα από σταφύλια, αβγά και λεμόνι είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και αφαιρέστε το με κρύο νερό.

4. Με μία κουταλιά της σούπας αλεσμένα καρύδια, μέλι και χυμό λεμονιού έχετε ένα τέλειο scrub που θα απαλλάξει το πρόσωπό σας από τα νεκρά κύτταρα.

5. Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με λίγο γάλα, αφήστε το για 15 λεπτά να στεγνώσει και θα απομακρύνει την λιπαρότητα από το πρόσωπό σας.

6. Δύο κουταλιές κουρκουμά σε σκόνη αναμεμιγμένες με λίγο χυμό πορτοκαλιού μπορούν να δώσουν στο πρόσωπό σας λάμψη και φρεσκάδα. Απλώστε για 20 λεπτά και αφαιρέστε το με κρύο νερό.

7. Αναμιγνύοντας ξηρή φλούδα πορτοκαλιού που έχετε κάνει σκόνη με γάλα, μπορείτε να κάνετε την επιδερμίδα του προσώπου σας εξαιρετικά απαλή. Απλώστε για 25 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

8. Ανακατέψτε τον κρόκο ενός αβγού με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αφαιρέστε το με κρύο νερό μετά από 15 λεπτά. Κάνει θαύματα για την ξηρή επιδερμίδα.

9. Τρίψτε ένα κομμάτι παπάγιας ή μπανάνας στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά σε καθημερινή βάση. Θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην υφή της επιδερμίδας σας.

10. Αν θέλετε το δέρμα σας να λάμψει, αρκεί να απλώσετε ένα μείγμα από μέλι και γάλα στο πρόσωπό σας και να το αφαιρέσετε με κρύο νερό μόλις στεγνώσει.

Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ