Ζουράρις: Πώς προσπαθεί να εξηγήσει στο TikTok την φράση του για τα «κωλόπαιδα»

Ήταν μια μετωνυμία. Αυτό είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις για να δικαιολογήσει την δήλωση που έκανε πρόσφατα σε τηλεοπτική συζήτηση, όταν χαρακτήρισε  «κωλόπαιδα» τα παιδιά που στέλνουν οι γονείς τους στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

Εκλογές 2023: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη φράση «κωλόπαιδα» του Κώστα Ζουράρι – ΒΙΝΤΕΟ

«Λύσσαξαν πάλι αι λυσσάρεαι γαλαί», δηλώνει σε βίντεο στο TikTok ο καθηγητής. «Λύσσαξαν πάλι με τη μετωνυμία που χρησιμοποίησα προχθές και που απέβλεπε απλώς στο να καταγγείλει το συνταγματικό πραξικόπημα της Νίκης Κεραμέως που δημιούργησε δύο κατηγορίες: Τα μεν πλουσιόπαιδα που έχουν αποτύχει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και που μπορούν με 15-18 χιλιάρικα να συνεχίσουν στα κολέγια και στα πανεπιστήμια ενώ τα φτωχόπαιδα που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορούν να συνεχίσουν».

 

ΝΔ για δηλώσεις Ζουράρι: Εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ
@zouraris #παιδεια #κεραμεως #μετωνυμια #συνεντευξη #τσιπρας ♬ original sound – Kostas Zouraris

Η δήλωση Ζουράρι

Ο Κώστας Ζουράρις  προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στον «αέρα» του ΑΝΤ1, σε συζήτηση για  τις θέσεις των κομμάτων αναφορικά με μείζονα ζητήματα και την ψήφο των νέων. Η συζήτηση έγινε στο μεσημβρινό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και συμμετείχαν εκτός του υποψήφιου βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιάσων Φωτήλας (υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία),  ο Αντώνης Σαουλίδης (υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Πέρρος (Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ).

Ζουράρις: «Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έστειλε στα κολλέγια τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά» – Άγρια κόντρα με τον Φωτήλα

«Κάνουμε διάλογο, μπορείτε να τοποθετηθείτε και να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά θέλω να μου απαντήσετε και στο ερώτημα που τίθεται στη συζήτησή μας» του είχε πει η παρουσιάστρια και τον ρώτησε αν είναι εφαρμόσιμο το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και σε ποιους απευθύνεται.  «Για παράδειγμα πρέπει να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως που έστειλε στα ιδιωτικά εμπορο-χρηματιστήρια τα πλουσιόπαιδα, τα κ@λ@παιδα, όσα έχουν λεφτά», είχε πει ο Κώστας Ζουράρις.

«Μην χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις» είχε σχολιάσει η Μαρία Σαράφογλου, ενώ έντονα είχε αντιδράσει και ο Ιάσων Φωτήλας που τον κάλεσε να ανακαλέσει.

Οι δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι  προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Ζουράρις έχει μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα» του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή κολέγια.

«Δεν συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι. Αλίμονο. Ο κ. Ζουράρις έχει βέβαια μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του. Γνωρίζει πολύ καλά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε με τα παιδιά που έχουν την οικονομική δυνατότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ