Εκλογές 2023: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη φράση «κωλόπαιδα» του Κώστα Ζουράρι – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Ζουράρις έχει μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα» του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή κολέγια.

«Δεν συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι. Αλίμονο. Ο κ. Ζουράρις έχει βέβαια μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του. Γνωρίζει πολύ καλά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε με τα παιδιά που έχουν την οικονομική δυνατότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το ζήτημα είναι, όμως, η Πολιτεία να διαμορφώνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες και για τα άλλα παιδιά. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, αλλά εκείνοι που δεν έχουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να αυξήσει το επίπεδο των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Ο λόγος που το έκαναν αυτό ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Κεραμέως είναι ότι ήθελαν έναν έμμεσο τρόπο να μειώσουν του εισακτέους, ώστε να μειωθούν τα τμήματα και να αυξηθούν όσοι κατευθύνονται στα ιδιωτικά ιδρύματα. Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε σε ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας παιδείας με ανοικτή πρόσβαση σε ορισμένες σχολές. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως πιστεύουν στην ιδιωτική εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ