Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Οι ηγεσίες των κομμάτων δεν είναι CEO ή CFO – Ούτε board έχουμε, Πολιτική Γραμματεία έχουμε

«Απαντήσεις και σχέδιο για το πώς προχωράει το κόμμα από εδώ και πέρα περιμένουμε. Δεν καταλαβαίνω με οποιονδήποτε τρόπο πώς γίνεται να συνεδριάσαμε με την πολιτική γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα και ξαφνικά να προέκυψε 5 μέρες πριν από την σύγκληση του συνεδρίου ένα ερωτηματολόγιο που βάζει μια σειρά από θέματα, που βεβαίως πρέπει να συζητηθούν, αλλά με έναν τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και συντεταγμένο και όχι απλά με απαντήσεις “ναι” ή “όχι”» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα, στον Realfm 97,8.

«Χρειάζονται απαντήσεις, χρειάζεται σχέδιο και χρειάζεται σεβασμός στη θεσμική και συλλογική λειτουργία του κόμματος» πρόσθεσε.

«Δεν ανησυχώ για τίποτα γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις απόψεις μου, στις αξίες μας, στις ιδέες μας και στη διαδρομή μας. Θεωρώ όμως ότι όλα αυτά τα θέματα, εάν υπάρχουν, έπρεπε να ανοίξουν με έναν τρόπο συντεταγμένο. Προφανώς δεν νοείται κόμμα στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο μαγαζί κανενός. Ούτε του Ζαχαριάδη, ούτε κανενός. Παντού τα κόμματα στην Ευρώπη είναι συλλογικά. Όσο ισχυρή κι αν είναι η προσωπικότητα που εκλέγεται από μια διαδικασία» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα να τα συζητήσουμε όλα αλλά να τα συζητήσουμε συντεταγμένα και έχοντας πρόταση. Γιατί δεν ρωτάει μέσα στο ερωτηματολόγιο για παράδειγμα “είστε ικανοποιημένοι από την ηγεσία του κόμματος;”, “είστε ικανοποιημένοι από την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;”. Δεν γίνεται τα ερωτήματα να περιορίζονται μόνο σε αυτά που μπορεί να δώσει απάντηση από μόνο του το ερώτημα. Έτσι δεν είναι;» σχολίασε στη συνέχεια.

«Υπερασπίζομαι τη δομή και τη λειτουργία των κομμάτων και των συλλογικών δομών στο εσωτερικό τους. Ο καθένας πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και μέσα σε αυτά τα όργανα προκύπτουν συμφωνίες και διαφωνίες, πλειοψηφίες  και μειοψηφίες. Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες. Οι ηγεσίες των κομμάτων δεν είναι CEO ή CFO. Ούτε board έχουμε, Πολιτική Γραμματεία έχουμε, πολιτικά στελέχη είμαστε» υπογράμμισε.

«Πρέπει να συζητήσουμε στην Πολιτική Γραμματεία καλόπιστα και καλοπροαίρετα σε πνεύμα σύνθεσης και συνεννόησης. Πραγματικά όμως χωρίς αιφνιδιασμούς και χωρίς παράλληλη ατζέντα. Αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω εγώ. Δεν είμαι κατά των ερωτηματολογίων ή κατά του να γνωμοδοτεί η βάση αλλά αυτό απαιτεί μία συζήτηση και πώς θα γίνει και τι σκοπό έχει. Πέντε μέρες πριν ενώ συζητάμε μια σειρά θέματα στον προσυνεδριακό διάλογο, να προκύπτει μια άλλη ατζέντα που είναι καθοριστική για το συνέδριο, δημιουργεί μια εικόνα Βαβέλ» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ