Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Αυτό που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως συγκεκριμένο, θα κριθεί από το έργο και την αποτελεσματικότητά του

“Αυτό το οποίο αποφάσισε και παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως συγκεκριμένο και θα κριθεί από το έργο του και την αποτελεσματικότητά του. Από τον Γενάρη του 2015, οι κυβερνήσεις μας έχουν κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με τους οικολόγους πράσινους, με την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ , είναι κυβερνήσεις συνεργασίας. Θα βλέπετε ανθρώπους από το χώρο της κεντροαριστεράς και από το συντηρητικό χώρο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

“Το ζήτημα είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Η γενική πολιτική στρατηγική είναι οι δικές μας απόψεις. Με την έννοια της πανεθνικής απεύθυνσης και ενός ώριμου προοδευτικού κόμματος της ευρύτατης αριστεράς, διαμορφώνεται το πρόγραμμά μας.

Βγαίνοντας από τα χρόνια των μνημονίων χρειάζεται ένα προωθητικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ανάταξης και άλματος της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει σε συμφωνία με όλους όσους διαπιστώνουν λάθη, παραλείψεις στο παρελθόν και είναι αποφασισμένοι να στοιχηθούν σε μία νέα αντίληψη . Αυτό απευθύνεται στον ευρύ προοδευτικό κόσμο αλλά και σε ένα κομμάτι του φιλελεύθερου ή του συντηρητικού χώρου που βλέπει ότι τα κόμματα τα οποία ακολουθούσε στο παρελθόν χρεοκόπησαν πολιτικά, ιδεολογικά και στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού”, πρόσθεσε ο κ Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε πως ”βεβαίως το ΚΙΝΑΛ είναι ένας εν δυνάμει σύμμαχος υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις ότι θα θελήσει κάποια στιγμή να αντιστοιχηθεί με τις πολιτικές που έχει η ευρωπαϊκή πολιτική της οικογένεια”, τονίζοντας: “Δημιουργείται ένα πρόβλημα όταν η κ. Γεννηματά είναι απέναντι σε αυτά που λέει ο κ. Μοσκοβισί, ο κ. Μπούλμαν και είναι πιο κοντά σε αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Βορίδης και ο κ. Βέμπερ, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ από την άποψη του θεσμικού συνομιλητή αλλά στην ίδια. Από το 2012 και μετά βρίσκονται σε μία διαδικασία στρατηγικού χαρακτήρα σύμπλευσης με τη ΝΔ”.

Αναφορικά με την είσοδο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι “έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση πολιτικά την κ. Ξενογιαννακοπούλου, ακόμα και από τα χρόνια που ήμασταν σε διαφορετικά μετερίζια και είχαμε αντιπαράθεση, όχι τώρα που μοιραζόμαστε μία κοινή προσπάθεια. Θα δοθούν απαντήσεις από όλους, η ειδησεογραφία και τα ”βαρίδια” δεν έχουν το ονοματεπώνυμο αυτό. Δεν θέλει η κ. Ξενογιαννακοπούλου να είναι με τον κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη όπως διάλεξε ο παλιός μας σύντροφος Ψαριανός”.

Ωστόσο, για την κ. Παπακώστα, εκτίμησε ότι ”δεν είμαστε στο ίδιο πολιτικό μετερίζι αλλά δεν είναι ίδια η σημερινή ΝΔ που έχει πρώτο βιολί τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη και τον Βορίδη με την μετριοπαθή ΝΔ που είχαμε συνηθίσει τη δεκαετία του 1990 και του 2000 με τη μετριοπαθή γραμμή της κ. Μπακογιάννη, του κ. Καραμανλή”.

“Με ποια διαπιστευτήρια μιλάει ο ιδεολογικός ινστρούχτορας της ΝΔ , ο κ. Βορίδης και λέει ότι οι ιδέες της αριστεράς και της κεντροαριστεράς είναι ελαττωματικές; Ο κ. Βορίδης που με την ανεκτικότητα της ελληνικής δημοκρατίας τη δεκαετία του 80 αμφισβητούσε τμήματα του δημοκρατικού πολιτεύματος και η ελληνική δημοκρατία τον αγκάλιασε, του επέτρεψε να γίνει βουλευτής, υπουργός, να υπηρετήσει τη χώρα από κρίσιμα πόστα; Αυτή είναι η επόμενη μέρα που προτείνει η συντηρητική παράταξη; Αξίζουμε καλύτερα από τις παρηκμασμένες ιδέες της ακροδεξιάς του ’80 και του ’90 και τις παρηκμασμένες πρακτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που εισηγείται ο κ. Μητσοτάκης”, σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ