Υπόθεση Χ.Α.:Εξετάζεται επέκταση της κατηγορίας

Υπόθεση Χ.Α.:Εξετάζεται επέκταση της κατηγορίας

Απαντήσεις θα αναζητηθούν σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές για τις δηλώσεις και τα βίντεο που περιλαμβάνονται στο φάκελο που εστάλη στις ανακρίτριες και δείχνουν την άποψη των μελών της Χρυσής Αυγής για το δημοκρατικό πολίτευμα, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, δεδομένου ότι ήδη έχει εκφραστεί άποψη από τους προηγούμενους ανακριτές περί τυχόν ενδείξεων προπαρασκευαστικών πράξεων κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που δείχνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο να διακηρύσσει :«Αν υπήρχαν Ναζί ίσως να ήμασταν Ναζί. Αλλά δεν υπάρχουν σήμερα…». Δείτε εδώ το βίντεο.

Είναι προφανές σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι οι ανακρίτριες πλέον αξιολογούν με αυξημένες πιθανότητες το ενδεχόμενο να ζητήσουν επέκταση της κατηγορίας και για «προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος».

Στα αρχεία πάντως κυριαρχεί ο καλλιτεχνικός αγκυλωτός σταυρός και ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ αποτυπώνεται με σαφή τρόπο –ακόμα και στην ορκωμοσία νέων μελών-η πνευματική σχέση με τους ναζί.

Επίσης, στα αρχεία υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες του άτυχου Γιώργου Φουντούλη που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία  της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο , δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και του δολοφονημένου ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη.

 

Ενδεικτικό είναι επίσης  ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στα αρχεία υπάρχει πλήρης καταγραφή των δράσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου, η οποία μάλιστα αναφέρεται ως «ξανθιά».

 

Διαβάστε επίσης

Στενότατη σχέση Μιχαλολιάκου-Πατέλη αποκαλύπτει στοιχείο-ντοκουμέντο

ΦΩΤΟ-Νέα στοιχεία “καίνε” την Χρυσή Αυγή

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ