ΥΠΑΝ: Ευρωπαϊκά έννομοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ

ΥΠΑΝ: Ευρωπαϊκά έννομοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να εντοπίσει παραβίαση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σχέση με τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Την απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, «επειδή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και εφημερίδα που ανακίνησε το θέμα επιμένουν στην ανακάλυψη προσκομμάτων σε σχέση με τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται: «Η απάντηση είναι απολύτως ξεκάθαρη και δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία για παρερμηνείες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει κατηγορηματικά ότι όλα έχουν γίνει σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία», σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο συμπέρασμα της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνονται επί λέξει τα εξής:

«Με βάση την πληροφόρηση που λάβαμε από τον προσφεύγοντα και υπό το φως της προηγούμενης αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ίδιο λόγο που έκλεισε κατόπιν αξιολόγησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να εντοπίσει παραβίαση των κανόνων περί δημοσίων προμηθειών αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την περιφερειακή αρχή για την ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν μπορεί να εντοπιστεί καμία παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Θα συνιστούσε ενδεχομένως παράβαση αν η εγκατάσταση κατασκευάζεται και αρχίζει να λειτουργεί κατά παραβίαση άλλων σχετικών Οδηγιών (αν π.χ λόγω κακής λειτουργίας, προκαλούνται περιβαλλοντικές καταστροφές).

Με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από τον προσφεύγοντα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να εντοπίσει παραβίαση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Μετά απ’ όλα αυτά το υπουργείο δηλώνει ότι περιμένει από την εφημερίδα, για λόγους δεοντολογίας, την αναγκαία διόρθωση. Αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχθεί ότι παρασύρθηκε από ένα απολύτως εσφαλμένο δημοσίευμα. «Διαφορετικά δικαιούμαστε να σημειώσουμε ότι πρόκειται για εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Δύο έργα-ανάσα σε Κέρκυρα, Ήπειρο

Διαμαρτυρία ΠΟΕ ΟΤΑ για τη διαχείριση απορριμμάτων

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.