Ξεκίνησε η Εξεταστική για τα Μνημόνια

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Ανοικτό το ενδεχόμενο η εξεταστική επιτροπή να ασχοληθεί και με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασης που «έριξαν στο τραπέζι» βουλευτές της αντιπολίτευσης για να επεκταθεί η χρονική περίοδος που θα διερευνήσει η Εξεταστική για τα μνημόνια.

Αρχικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε ότι οι εργασίες της επιτροπής πρέπει να ξεκινήσουν από την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη και να επεκταθούν μέχρι σήμερα. Με τη θέση αυτή ταυτίστηκαν και οι βουλευτές της ΝΔ.

Από την μεριά του ο Κ. Λαπαβίτσας δήλωσε πως «αν μπούμε στην ουσία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι ακριβώς έγινε και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει και μέχρι το σήμερα. Δεν θα βάλουμε γκιλοτίνα σε αυτό το θέμα».

Στο «στόχαστρο» της εξεταστικής μπήκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης καθώς κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ο Α. Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας «σήμερα ο υπουργός είπε τραγικά πράγματα για το PSI. Δεν θα κάνουμε αναφορά σε αυτά; Δεν θα κάνουμε αναφορά σε έναν πολιτικό ο οποίος ζημιώνει την χώρα κάθε μέρα; Θα κάνουμε θέλετε, δεν θέλετε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τρίτο μνημόνιο και «συνεπώς μοιραία η συζήτηση θα επεκταθεί και στο σήμερα».

Σε αυτό απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός λέγοντας πως επιτέλους έχουμε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, που βάζει κόκκινες γραμμές κι όχι κόκκινες κορδέλες.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη όπου τα μέλη της θα καταρτίσουν τους καταλόγους των προσώπων – μαρτύρων που θα κληθούν σε ακρόαση.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές: “Πολιτικό” το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.