Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει ηρωική έξοδο τους επόμενους μήνες

«Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε αυτή τη Βουλή και γι’ αυτή την κυβέρνηση: πώς ότι και να γίνει, η κυβέρνηση θα έρθει να πανηγυρίσει την προεξοφλημένη νίκη της. Αλλά τα γεγονότα είναι εδώ για να υπενθυμίζουν την αποτυχία σας και πως η χώρα αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω», είπε ο Γενικός Εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός αυτός αποτυπώνει ότι τα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν χρόνια οπισθοδρόμησης» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, τους επόμενους μήνες, ηρωική έξοδο για να περιορίσει την έκταση της ήττας της. Παράλληλα μιλώντας για την «ηρωική διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης, είπε ότι μετά από αυτήν και το δημοψήφισμα που ακολούθησε, οι καταθέσεις μειώθηκαν και σήμερα αν βγει η χώρα να δανειστεί στις αγορές θα δανειστεί με επιτόκιο μεγαλύτερο του Βιετνάμ. Ανέφερε επίσης ότι «με τις πατερίτσες της ποσοτικής χαλάρωσης η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει στις αγορές, δηλαδή να επιστρέψει εκεί που ήταν η χώρα το 2014».

Το κόστος των χειρισμών της κυβέρνησης βαραίνει τη χώρα και σήμερα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Διοικητής της ΤτΕ για το κόστος της διαπραγμάτευσης. Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ είπε ότι συνολικά 15.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό στοίχισε η πολιτική της κυβέρνησης και η διαπραγμάτευσή της και επικαλέστηκε τα στοιχεία για τη μείωση της ρευστότητας λόγω της ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση αυτή έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση με το νέο προϋπολογισμό προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης αν και επιβάλλει νέους φόρους. Αμφισβήτησε επίσης τις προβλέψεις για ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στα έσοδα από φόρους, είπε ότι στην ουσία θα υπάρξει ένας νέος ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι την ώρα που ένας στους δύο πολίτες χρωστάει στην εφορία, η κυβέρνηση επιβάλλει νέους φόρους. Για δε πρωτογενή πλεονάσματα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να πανηγυρίζει διότι επέβαλε πολύ βαρύτερα μέτρα στους πολίτες και αναρωτήθηκε αν είναι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές είναι αυτοί που θα πληρώσουν παραπάνω λόγο της αύξησης στον ΦΠΑ, τις αυξήσεις στον καφέ, την αύξηση στα τσιγάρα.

Οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι διότι πλήττουν τους αδύναμους, είπε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ σημειώνοντας ότι ο λόγος έμμεσων φόρων προς άμεσους συνεπάγεται βαρύ φορτίο για τους πολίτες την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί» με τα περί κοινωνικής ευαισθησίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης στον Realfm 97,8: Η παραμονή Τσίπρα σημαίνει 4ο μνημόνιο

Κικίλιας: Ο Τσίπρας είναι απομονωμένος από την ελληνική κοινωνία

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ