Χαραλαμπίδου: Εδώ και 5 χρόνια λέμε ότι ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει – ΒΙΝΤΕΟ

“Εδώ και πέντε χρόνια λέγαμε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμονή στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνιο έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει” είπε η αντιπρόεδρος της βουλής και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας Δέσποινα Χαραλαμπίδου

“Οι εκλογές αυτή τη στιγμή αν προκηρυχθούν γίνονται με μοναδικό γνώμονα να πετάξει έξω από τις λίστες τους βουλευτές που ψήφισαν όχι στα μνημόνια. Με αυτή την έννοια και για αυτό το λόγο νομίζω ότι πρέπει όλοι που καταδικάσαμε με την ψήφο μας τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με γρήγορο τρόπο πως θα αντιδράσουμε. Αν οι εκλογές ανακοινωθούν σήμερα θα πρέπει να συζητήσουμε κι εμείς σήμερα για να δούμε πως θα αντιδράσουμε, αν θα εκφραστούμε πολιτικά στις εκλογές, το τι ακριβώς θα κάνουμε” τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

“Εμείς θέλουμε αυτό το όχι όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα να μην μείνει ορφανό πολιτικά αλλά και  κοινωνικά, να πάρει χαρακτηριστικά και να εκφραστεί μέσα στην κοινωνία. Με αυτή την έννοια σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την πολιτική εκπροσώπηση του όχι στο δημοψήφισμα” είπε η κ Χαραλαμπίδου και άφησε αιχμές για την κυβερνητική εκπρόσωπο: “Δυστυχώς η κ.Γεροβασίλη χρησιμοποίηση στην χθεσινή της ανακοίνωση χρησιμοποίηση επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς και λυπάμαι πολύ για αυτό”.

 “Εμείς είμαστε αντίθετοι στα μνημόνια, στις μνημονιακές πολιτικές. Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζουμε την πορεία της αριστεράς στη χώρα μας με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών όπως εκφράστηκαν από τα κόμματα των μνημονίων και όπως καλείται αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει. Δεν είναι όμως κεραυνός εν αιθρία να ακούγονται σήμερα ζητήματα που έχουν σχέση με αυτή τη διαφορετική πρόταση.

Είχαμε υπερασπιστεί τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχαμε υποχρέωση να κάνουμε παρότι εμείς εδώ και πέντε χρόνια λέγαμε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμονή στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνιο έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό το λέγαμε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Ακριβώς επειδή εκθέταμε σε κάθε συνεδρίαση των οργάνων αυτή την πρόταση είχαμε κατηγορηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ”, συνέχισε.

Η κ. Χαραλαμπίδου σημείωσε ότι μετεκλογικά θα συνεργαστούν  με τις δυνάμεις εκείνες που έχουν καθαρό αντιμνημονιακό στόχο και αντιμνημονιακή κατεύθυνση. “Θα απευθύνουμε ένα μαζικό κάλεσμα σε όλους που με συνέπεια υπερασπίστηκαν την αντιμνημονιακή κατεύθυνση της χώρας και σ’ αυτό το κάλεσμα χωράνε όλοι που έχουν μια συνεπή θέση”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 Λεουτσάκος: Προσωπικά θα επιθυμούσα μια συνεργασία με το ΚΚΕ – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαδημούλης: Υποχρεωτική η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ