Βρούτσης στον Realfm 97,8: Ο φίλαθλος θα μπαίνει στο γήπεδο με ασφάλεια – Τι είπε για τα 7 μέτρα

«Ο φίλαθλος θα μπαίνει στο γήπεδο με ασφάλεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Οι αποφάσεις αφορούν 7 θέματα που λύνουμε οριστικά. Πρώτον είναι η λέσχη των φιλάθλων, αποδείχθηκε ότι έγινε καταστρατήγηση της νομοθεσίας και τώρα αποφασίζουμε πως θα υπάρχει μόνο μία ανά έμβλημα. Κάθε ομάδα θα έχει μία λέσχη, που την ευθύνη θα έχει αποκλειστικά η ΠΑΕ, η οποία θα είναι σαν ομπρέλα από πάνω» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα δημιουργηθεί ομοσπονδία Λεσχών, θα συνομιλούν και θα βγάζουν αποφάσεις και θα εκπροσωπηθούν και στην Ευρώπη. Άρα αναβαθμίζουμε ποιοτικά τις λέσχες, θα έχουν διαφορετικούς σκοπούς, να προστατεύουν το γήπεδό τους, να έρχονται περισσότεροι φίλαθλοι και να αποβάλλουν οι ίδιοι τα στοιχεία που είναι παραβατικά. Αυτές είναι οι φιλοδοξίες μας και πάμε με αυτόν τον τρόπο» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

«Το εισιτήριο δεν μεταβιβάζεται. Η ταυτοποίηση θα γίνεται από το κινητό. Το ζήτημα των παιδιών από 15 ετών και πάνω θα μπορούν να μπαίνουν με το δικό τους κινητό μέσα στο γήπεδο και κάτω των 15 θα είναι με συνοδεία του γονέα. Αν υπάρχουν περιπτώσεις που θα εξατομικεύσουμε, αυτό είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Θα το δούμε τεχνικά, μία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει μια μεταρρύθμιση» πρόσθεσε.

«Υποτίθεται υπήρχαν κάμερες αλλά στην πραγματικότητα ήταν κενό γράμμα. Οι κάμερες θα ελέγχουν τα πάντα στο γήπεδο. Ακόμα και στα αποδυτήρια θα υπάρχει κάμερα, αλλά δεν θα λειτουργούν στο κενό. Θα υπάρχει πλαίσιο λειτουργίας από αξιωματικό της αστυνομίας. Δύο μέρες πριν θα γίνεται έλεγχος και θα φεύγει έκθεση προς το υπουργείο Αθλητισμού σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Με το καλώς έχειν, θα δίνεται άδεια διεξαγωγής του αγώνα. Την ημέρα του αγώνα θα γίνεται δεύτερος έλεγχος» υπογράμμισε ο υπουργός. 

«Είμαστε εκεί παρακολουθούμε, η τιμωρία δεν θα είναι να ακυρωθεί ο αγώνας αλλά να γίνει κεκλεισμένων των θυρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ