Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8: Πιο εθνικές από… εθνικές οι ευρωεκλογές – Τι είπε για την υποψηφιότητα Μπελέρη

«Εξαιρετικά εύστοχη, πολιτικά σκόπιμη επιλογή» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές η Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια τόνισε ότι «είναι καλή και επιβεβλημένη η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη για να αναδειχθεί με έναν τρόπο πιο επίσημο η συμπεριφορά του Έντι Ράμα, ο τρόπος που επιχειρεί να φαλκιδεύσει τις περιουσίες της εθνικής μειονότητας και των Χειμαρριωτών κρατώντας άδικα φυλακισμένο δήμαρχο νόμιμα εκλεγμένο. Είναι μια εξαιρετικά εύστοχη, πολιτικά σκόπιμη επιλογή. Ο Έντι Ράμα δεν θα επιτρέψει ποτέ στον Φρέντι Μπελέρη να αναλάβει τη δημαρχία. Δεν του επέτρεψαν καν να ορκιστεί».

Με αφορμή το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στα «ΝΕΑ» και το διακύβευμα των εκλογών για Δημοκρατία και Ευημερία, η κυρία Βόζεμπεργκ σχολίασε ότι «η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέτουν θέματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, τα ανέδειξαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μη όφειλαν, συκοφάντησαν και διέσυραν τη χώρα. Να δεχτώ ότι κάποια ζητήματα δυσλειτουργούσαν, δεν είναι όλα είναι τέλεια, όμως, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αίτημα για το κράτος δικαίου εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης σε υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της».

Αναφερόμενη δε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είπε ότι «δεν θέτει ακριβώς θέμα Κράτους Δικαίου. Λέει ότι δεν της παρασχέθηκαν στοιχεία τα οποία ζητούσε για να κάνει έρευνα ως όφειλε. Ας μας πει πότε και τι στοιχεία ζητήθηκαν επισήμως και δεν τα δώσαμε».

Σχετικά με το ποια είναι η ατζέντα της ΝΔ στην Ευρωβουλή, η κυρία Βόζεμπεργκ απάντησε ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, στην αυτονομία, υπάρχει επίσης το Μεταναστευτικό, η συμφωνία που επετεύχθη για την υποχρεωτική αλληλεγγύη και μένει να το δούμε στην πράξη, είναι η Πράσινη Μετάβαση, η εκ νέου αναθεώρηση της ΚΑΠ, η ψηφιακή αλλαγή, η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο τρόπος που θα ενδυναμωθεί η φωνή των ευρωβουλευτών για τη διεκδίκηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Αναφορικά με την Τουρκία η κυρία Βόζεμπεργκ είπε ότι «τα σύννεφα είναι ορατά. Πάγια η στρατηγική και πολιτική της Τουρκίας είναι αναθεωρητική. Είναι δεδομένο ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και κομμάτια της εδαφικής μας ακεραιότητας. Είναι εγγεγραμμένα στο DNA κάθε Τούρκου ηγέτη αυτά».

Η ίδια χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές πιο εθνικές από τις εθνικές αυτή τη φορά λόγω της ατζέντας που θα ανοίξει την επόμενη 5ετία και των θεμάτων που αφορούν στη χώρα μας.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε μεγάλη αποχή και σε αυτό βοηθάει και η επιστολική ψήφος. Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα αλλά πρέπει να ψηφιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν να προσφέρουν και εννοώ από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ