Βούτσης: Η ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος μπαίνει σιγά σιγά στην ατζέντα

Την αισιοδοξία του, ότι “το ενδεχόμενο μιας ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος μπαίνει σιγά σιγά στην ατζέντα, έτσι ώστε να υπάρξει μια απομείωση με όλους τους δυνατούς τρόπους για όλο τον Νότο και ευρύτερη για όλα τα ευρωπαϊκά χρέη”, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης. 

Ο πρόεδρος της βουλής μίλησε στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν προέρχονται βασικά από το ΔΝΤ και έχουν σχέση με την ελλιπή αυτοκριτική που έχει κάνει το Ταμείο για όλη τη «θεραπεία» που προκρίθηκε για τη χώρα, με δραματικές κοινωνικές συνέπειες, αλλά κυρίως με τη διαφορετική στρατηγική σε σχέση με την Ευρώπη.

“Σήμερα δηλαδή είμαστε μάρτυρες και θύματα αυτής της διαφορετικής προσέγγισης ανάμεσα στους δύο πόλους” τόνισε ο κ. Βούτσης.

Κληθείς ο πρόεδρος της Βουλής να σχολιάσει σενάρια που κάνουν λόγο για “προσωρινότητα” της σημερινής κυβέρνησης είπε ότι πέντε μήνες μετά τις εκλογές είναι ανόητο να μπαίνουμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις και πρόσθεσε ότι “αυτά τα πράγματα είναι διχαστικά και μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα για την ίδια τη χώρα. Όσο οι διεθνείς παράγοντες βλέπουν μια προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, μπορούν να θεωρούν ότι η χώρα μας είναι αδύναμη και μπορούν να της επιβάλλουν λύσεις” τόνισε.

Η χώρα χρειάζεται τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις. Δεν χρειάζεται και πάλι εκλογές για μια κατεύθυνση που έχει εγκριθεί επί της ουσίας από την κοινωνία, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει η Ελλάδα για το προσφυγικό

Βερολίνο: Ξεχωριστά ζητήματα προσφυγικό και χρέος

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ