Βούλτεψη στον Realfm 97,8: Ο κ. Κασσελάκης δεν ήθελε να πάει σε εκλογές, ήθελε να μην κριθεί στις ευρωεκλογές

«Εδώ δεν μιλάμε για αριστερά, η κανονική αριστερά δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον Καμμένο για τυχοδιωκτικούς λόγους για την εξουσία, ούτε θα επιδίωκε αυτή την συνεργασία. Και σίγουρα η αριστερά δεν θα ήταν αυτό το πράγμα, » δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Ο κ. Κασσελάκης τι το καινούργιο έχει φέρει, εκτός από το ότι χθες είχε ανοίξει το τριώδιο και μπήκε και ο Κασσελάκης στη μέση με τις μάσκες. Τι το καινούργιο συνεισέφερε όλο αυτό το διάστημα στην πολιτική ζωή του τόπου;» σχολίασε.

«Τι θα πει φρέσκο πρόσωπο αν λέει παλιά πράγματα;» αναρωτήθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. «Ο κ. Κασσελάκης δεν ήθελε να πάει σε εκλογές, ήθελε απλά να πάρει την τριετία, να μην κριθεί στις ευρωεκλογές. Αυτό ήθελε» υπογράμμισε.

«Στο συνέδριο ήταν δικοί του άνθρωποι, ελεγχόμενοι. Δεν έχουν εκλεγεί, είναι διορισμένοι. Ο Κασσελάκης έμπαινε κάθε τόσο στη σκηνή σαν να ήταν ηθοποιός. Δεν ήθελε να κάνει εκλογές για πρόεδρο, αν ήθελε θα είχε παραιτηθεί» συμπλήρωσε.

«Στην Ευρώπη υπάρχει στροφή κεντροδεξιά και πιο πέρα. Η κεντροδεξιά προσπαθεί να κάνει ανάχωμα για να μην πηγαίνει ο κόσμος στην ακροδεξιά» ανέφερε στη συνέχεια η κ. Βούλτεψη.

Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές σημείωσε πως όντως είναι αυξημένες. «Αύριο θα πάω στην Λέσβο. Στην κακοκαιρία οι διακινητές, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει επιτήρηση, ρίχνουν τις βάρκες και όποιος φτάσει».

«Έχουμε ξανά πίεση από την πλευρά της Τουρκίας. Έχουμε όμως πίεση και από την πλευρά της Αφρικής. Έως τώρα αυτή την πίεση την δεχόταν η Ιταλία. Τώρα όμως έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα από την πλευρά της Αφρικής, προσπαθούμε να έχουμε σε καλή κατάσταση τις δομές για να ανταποκρινόμαστε στα ανθρωπιστικά καθήκοντά μας. Η Ιταλία δέχεται πίεση από την Λιβύη και εμείς από την Αίγυπτο» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ