Βούλτεψη: “Για μένα μιλούσα. Ότι δεν έχω ακίνητη περιουσία να νοικιάζω”

Βούλτεψη: “Για μένα μιλούσα. Ότι δεν έχω ακίνητη περιουσία να νοικιάζω”

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τον ΕΝΦΙΑ, την τροπολογία με τις αλλαγές, καθώς και την επίμαχη δήλωσή της για τα ακίνητα.

«Δεν έχει ζητήσει κανείς την αντικατάσταση του κ. Χαρδούβελη. Το να λες τη γνώμη σου έχει δαιμονοποιηθεί. Η έκφραση της γνώμης αποτελεί αντικείμενο χλεύης, διάδοσης και επίκρισης», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Ένας έλληνας αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Κομισιόν. Πως γίνεται να είναι 5η, 6η είδηση αυτό το θέμα και κυριάρχησε ένα φερόμενο επεισόδιο (σ.σ ανάμεσα στην κ. Καραμανλή και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών)».

«Έχει περάσει άκλαυτο το γεγονός ότι ψηφίστηκε χθες τροπολογία από την οποία ωφελούνται πάρα πολλοί άνθρωποι. Επιστρέφονται οι πινακίδες, σε αυτούς που είχαν συλληφθεί με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, βέβαια μετά την πληρωμή των ασφαλίστρων και του προστίμου. Είχαν μείνει χωράφια ακαλλιέργητα από αυτό».

«Αποσπασματικά δεν θα μιλώ πια για τίποτα. Στο πλαίσιο μιας ολόκληρης ομιλίας μπορεί να πει κάποιος κάτι. Λες 50 πράγματα, παίρνουν το μισό και λένε ότι το είπες. Δικαιολογώ απόλυτα τον κόσμο και λέω ότι ο κόσμος έχει μια ανασφάλεια και λέει, ας έχω ένα δεύτερο σπίτι να παίρνω ένα ενοίκιο. Εγώ, λέω μετά, έχω αυτή την άποψη. Όμως είναι σαφές ότι διαστρεβλώθηκε, απομονώθηκε. Υπό αυτή την έννοια, εγώ δεν πρέπει να βγαίνω μαζί σας στο ραδιόφωνο γιατί κάπου θα με πιάσετε. Όταν πέφτουν οι σφαίρες δίπλα σου κάποια θα σε πετύχει. Για μένα μιλούσα. Ότι δεν έχω ακίνητη περιουσία να νοικιάζω», πρόσθεσε σχετικά με την επίμαχη δήλωσή της για τα ακίνητα.

«Αυτή τη στιγμή όλοι προσφέρουμε κάτι. Αυτός που έχει σπίτια προσφέρει από τα σπίτια. Αυτός που δεν έχει σπίτια, προσφέρει από το εισόδημα. Αυτός που παίρνει σύνταξη του κόβουν τη σύνταξη. Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος στην ακίνητη περιουσία. Δίκαιοι φόροι είναι όλοι οι φόροι που δεν αδικούν τον πολίτη και έχουν να κάνουν με τη δυνατότητά του να τους πληρώνει», είπε η κ. Βούλτεψη σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση και συνέχισε:

«Η χώρα πρέπει να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να κηρυχτεί βιώσιμο το χρέος της για να έρθουν επενδύσεις. Αν δεν κηρυχτεί βιώσιμο το χρέος, ποιος θα έρθει να επενδύσει; Δεν πρέπει να τα προσπαθούμε αυτά;», αναρωτήθηκε.

«Ο ΕΝΦΙΑ είχε λάθη μέσα τα οποία βελτιώνονται. Πάντα όταν υπάρχει πολιτική βούληση για φοροελαφρύνσεις υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις», σημείωσε ενώ σε ερώτημα για το ποιος θα τιμωρηθεί για τον ΕΝΦΙΑ είπε:

«Διορθώνουμε το λάθος. Υπήρξε συζήτηση για το ποιος ευθύνεται. Η ευθύνη είναι ένα σημαντικό πράγμα. Ο Πρωθυπουργός, είπε ότι για το λάθος, όσοι ευθύνονται θα υποχρεωθούν να αναλάβουν της ευθύνες τους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ