Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Παφίλη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο τόνισε: «Ακούστε κ. Παφίλη είμαι δημοκράτης και εσείς κομουνιστής. Όμως επειδή είμαστε κανονικοί δημοκράτες και κομμουνιστές, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Και στα δικά σας και στα δικά μας καθεστώτα οι νόμοι είναι για να τηρούνται. Ψηφίζεται νόμος σήμερα που λέει όποιος πάει να κλείσει είσοδο σε επιχείρηση θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει αυτόφωρο. Κάντε ό,τι θέλετε, σας λέω τι θα κάνει το κράτος, υπάρχουν νόμοι», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ότι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται.

Σήμερα το Ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και στο Viko. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε».

Παφίλης: «Εμείς δεν απειλούμαστε»

«Όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έγινε κουρέλι. Έτσι και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της ανταπόκρισης των εργαζομένων στην χθεσινή απεργία από τον υπουργό Εργασίας και τους βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι, τελικά όμως απέργησαν, πήραν μέρος σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Και ήθελαν να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι και αυτούς. Εμείς τους καλούμε να πάνε στα ταξικά σωματεία, να συσπειρωθούν και να πετάξουν τους εργατοπατέρες και τους υπηρέτες του κεφαλαίου, γιατί τέτοιοι είναι της ΓΣΕΕ που ψήφισε η ΠΑΣΚΕ μαζί με την ΔΑΚΕ κατά της απεργίας»

Ακόμη, ο κ. Παφίλης είπε πως «οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά τους σωματεία έχουν την δύναμη να παλέψουν και να κυρώσουν αυτά τα νομοσχέδια. Και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη που έγινε κουρέλι στην πράξη» και στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην μας απειλείτε γιατί εμείς δεν απειλούμαστε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε «εάν κανείς μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει 13 ώρες στην οικοδομή. Θα καταλάβαινε ότι αυτό είναι παιχνίδι με το θάνατο κάθε μέρα. Και αυτό το αντιλαμβάνονται αυτοί οι εργαζόμενοι, για αυτό δόθηκε χθες αποφασιστική απάντηση, καταδικάζοντας αυτό το αντεργατικό έκτρωμα και χωρίς την ηγετική ομάδα της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που είναι τσιράκι της εργοδοσίας».

Ο κ. Παφίλης είπε ότι «η εργατική αντίδραση όπως και σε όλη την Ευρώπη και Αμερική ξεσηκώνεται» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, γιατί αυτοί που σας ψηφίσουν, αυτοί θα σας κυνηγήσουν». Προειδοποιώντας ότι «αυτό το εργατικό ρυάκι που λέτε εσείς, θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει όλους σας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο γραμματέας και οι βουλευτές του ΚΚΕ «έκαναν φύλλο και φτερό το νομοσχέδιό σας» σημειώνοντας πως «το 2023, μόνο και μόνο να μιλάς για 13 ώρες εργασία δείχνει το φρικαλέο πρόσωπο της πολιτικής σας. Και μάλιστα, να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το θέλει ο εργαζόμενος».

Από πλευράς του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ καταθέτοντας στα Πρακτικά, άρθρο της «Εφ.Συν» που σήμερα, όπως είπε, αναφέρει ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση «ήταν μια ακόμη αποτυχημένη απεργία με κριτήριο τα ποσοστά συμμετοχής…».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός επισήμανε ότι σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναγράφεται ότι η πορεία χθες στην Θεσσαλονίκη δεν είχε κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (άρα εναντίον της κυβέρνησης), «αλλά πήγατε και διαμαρτυρηθήκατε κατά του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που δεν σας ακολούθησε».

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι «επειδή με ρωτάτε να σας πω ένα σωματείο που είναι υπέρ του νομοσχεδίου, να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, επί μισή ώρα σήμερα έδινε συνέντευξη, όπου υποστήριζε τα θετικά του νομοσχέδιου» και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμα να συμπαθείτε ή όχι τον κ. Παναγόπουλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ και αν δεν τον ήθελαν τα σωματεία των εργαζομένων από κάτω, θα τον ανέτρεπαν. Αυτός εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για να είμαστε συνεννοημένοι».

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε πως «ο νόμος που λέει ότι όποιος, σε απεργία, παρεμποδίσει εργαζόμενο που θέλει να εργαστεί, από την ώρα που θα ψηφιστεί από την Βουλή θα εφαρμοστεί. Σε ένα κράτος οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται. Το δημοκρατικό κράτος δεν είναι ένα αδύναμο κράτος. Είναι ένα κράτος όπου οι νόμοι του αποφασίζονται δημοκρατικά και εφαρμόζονται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ