Βορίδης στον Realfm 97,8: Την ώρα της καταστροφής το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση

Ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

“Υπήρχε η γνώση, τώρα αν μεταφέρθηκε ή δεν μεταφέρθηκε αυτό δεν μπορώ να σας το πω, αν όμως δεν μεταφέρθηκε δηλαδή το γνώριζαν υπηρεσιακοί παράγοντες και δεν το λένε σε μια σύσκεψη που έχουν καλέσει τα μέσα, αυτό αντιλαμβάνεστε ότι είναι εφιαλτικό, είναι απαράδεκτο, αν δεν το λέει με δική του ευθύνη αυτός που το ξέρει. Υπάρχει η δήλωση Κουρουμπλή που λέει ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς και ο κ. Σπίρτζης λέει κάτι ξέραμε. Ακόμα και δύο να ήταν δεν φέρνεις τα κανάλια υποτίθεται τη στιγμή που διαχειρίζεσαι μια τόσο βαριά κρίση, ο Πρωθυπουργός είναι στο κέντρο επιχειρήσεων, τα κανάλια έρχονται για να πουν τι δηλαδή στους ανθρώπους που βλέπουν αυτή τη σκηνή; Ότι είναι υπό έλεγχο η πυρκαγιά

“Είναι προφανές ότι έγινε επικοινωνιακή διαχείριση. Γύρισε ο Πρωθυπουργός και είναι στο μέτωπο και παλεύει, αυτή η εικόνα δεν μπορεί να αμαυρωθεί από τους νεκρούς, αυτό είναι που προσπαθούσαν να αποφύγουν. Και κρίνουν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό μπορεί να αποσιωπηθεί. Γιατί αυτό που είναι μείζον είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. Εγώ ρωτώ λοιπόν πάνω σε αυτή την καταστροφή αυτό που τους ένοιαζε αυτούς τους ανθρώπους είναι η επικοινωνία; Την ώρα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αν μη τι άλλο οι τηλεοπτικοί δίαυλοι και τα ραδιόφωνα για να εκπέμπουν κατευθύνσεις, οδηγίες για να είναι αποτελεσματικότερη η διάσωση ή η απόπειρα κατάσβεσης ή ότι έκαναν, αυτό που είπαν είναι να δείξουμε μια ωραία εικόνα της κυβέρνησης;” συμπλήρωσε.

“Η έννοια της πολιτικής ευθύνης δεν είναι φιλολογικού χαρακτήρα. Διότι με την έννοια που το λέει ο κ. Τσίπρας πολιτική ευθύνη έχει παντοτε η κυβέρνηση, εξ ορισμού και εκ του Συντάγματος. Άρα; Τι πολιτική ευθύνη; Εμείς τρεις ημέρες δεν μιλήσαμε καθόλου. Υπάρχει ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του δικαστικού σώματος, διότι δεν μπορούν να υπάρχουν οι 91 νεκροί και οι πολλοί αγνοούμενοι που αριθμος μένει να προσδιοριστεί, και τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, και όποιος σηκωθεί να πει ότι θέλω να ελεχθεί η διοίκηση για αυτό που έχει κάνει να λέμε ότι κάνει μικροπολιτική, αλλά αντίθετα να πρέπει να προσχωρήσουμε όλοι στη σφαλερή άποψη ότι όλα είναι άρτια καμωμένα, ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος και ήταν αναπόφευκτο να χαθούν όλες αυτές οι ζωές ” τόνισε.

“Είναι κάποια πράγματα που είναι επικίνδυνα να λέγονται. Μας λένε ότι πρέπει να αποδοθεί η ευθύνη για την εκατόμβη και αυτή την τρομακτική καταστροφή στην άναρχη δόμηση. Τα ίδια είπαν και στη Μάνδρα. Εδώ με δεδομένη την άναρχη δόμηση που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αντί να παίρνει κάποιος αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω της άναρχης δόμησης, λέει υπάρχει άναρχη δόμηση άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα” είπε ο κ. Βορίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ