Βορίδης στον Realfm 97.8: Σε κατάσταση πανικού και μεγάλης ταραχής ο κ. Τσίπρας

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη όπως και στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε , ο Μάκης Βορίδης,τομεάρχης Εσωτερικών και εισηγητής της ΝΔ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη.

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι σε κατάσταση πανικού και μεγάλης ταραχής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι επειδή καταρρέει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είναι σε κατάσταση πανικού και έχει ταραχή μεγάλη. Δεν κάνω χαρακτηρισμούς, αλλά είναι προφανές ότι αυτό γίνεται. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς εκτός του πανικού και της ταραχής το γεγονός ότι εμφανίζεται το τελευταίο εξάμηνο ο υπουργός ο κ. Σκουρλέτης κι επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα να πάνε οι δημοτικές, αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο με ενδεχόμενο να κουμπώνουν εκεί πάνω και οι βουλευτικές, να γίνεται όλη αυτή η διεργασία, και αφού έχουν γίνει όλα αυτά, να έρχονται το βράδυ στις 21.30 να καταθέτουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία…”.

Και σχολίασε αιχμηρά: “Εκτός από το τρικυμία εν κρανίω και τον πανικό έχετε εσείς καμία εξήγηση;”

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ επεσήμανε: “Αντιλαμβάνεστε τι εργαλειακή προσέγγιση είναι για την αυτοδιοίκηση και τι περιφρόνηση δείχνουν για τον θεσμό. Επίσης, καταλαβαίνετε τον πανικό να ξεφτιλίζεις έναν υπουργό με αυτόν τον τρόπο και να ξεφτιλίζεσαι ως πολιτικό κόμμα. Το βράδυ να λες το ένα, το πρωί το άλλο, την προηγούμενη εβδομάδα το παράλλο… Είναι προφανές ότι αυτά εντάσσονται σε μια ανάγκη ο κ. Τσίπρας να βρει τρόπο να διαχειριστεί τη συντριπτική ήττα που έρχεται καλπάζουσα”.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. “Όταν καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας να πέσει μία κυβέρνηση που φέρνει αυτήν τη συμφωνία, δεν γίνεται εμείς να πάμε να ψηφίσουμε αυτήν τη συμφωνία. Δεν υπάρχει λογική,. Τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Με αυτήν τη Βουλή, με την επόμενη Βουλή, με 150 ή 180, με ό,τι να ‘ναι, αυτήν τη συμφωνία δεν την κυρώνουμε”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας την άποψή του, ότι το ζήτημα είναι ήδη σε εξέλιξη “αποκτά καθεστώς πλήρους μέλους μόνο αν το ψηφίσουμε. Αλλά καθεστώς παρατηρητή, χώρας που κάθεται στο τραπέζι, που συμμετέχει, το αποκτά ήδη με την κατάρτιση του πρωτοκόλλου ένταξης. Οπότε αυτό ήδη έχει προχωρήσει”.

Ασκώντας κριτική και στον Πάνο Καμμένο, επεσήμανε: “Δεν μπορείς να ακυρώσεις πράξεις που έχουν γίνει… Μόνο ο Καμμένος μπορεί να σταματήσει αυτές τις συνέπειες. Ο οποίος και χθες στο ΝΑΤΟ δεν είπε κουβέντα, και στην πρόταση δυσπιστίας δεν ψήφισε ώστε να το αποτρέψει και εν γένει αφήνει την κυβέρνηση εκεί που είναι για να προχωράνε όλα. Οπότε όταν κάτι προχωράει δεν αποτρέπεται όταν κάποιος θέλει”.

Σχολιάζοντας το θέμα με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είπε ότι η ενημέρωση είναι ελλιπής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ