Βορίδης στον Realfm 97,8: 20 εκατ. μπόνους για 6.000 υπαλλήλους τον Μάιο – Τι είπε για την αξιολόγηση

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων και το μπόνους.

“Η πολιτική της κυβέρνησης είναι στοχευμένη στην στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, υπάρχει επίπτωση αλλά όχι τόσο μεγάλη. Αυτή η επίπτωση που υπάρχει την προσέχει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να την προσέχει ώστε ειδικά στα ασθενέστερα στρώματα, αλλά και στα χαμηλότερα στρώματα της μεσαίας τάξης εκεί οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στοχευμένες, ακριβώς στη στήριξη των εισοδημάτων εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια. Η ακρίβεια προφανώς είναι ένα πρόβλημα” ανέφερε.

“Είναι μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα, ξοδεύει χρήματα η κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει και θα συνεχίσει να ξοδεύει. Ο Πρωθυπουργός περιμένει μέχρι τα μέσα Μαΐου τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε σε εθνικό επίπεδο στα μέτρα που θα χρειαστούν. Από την άλλη μεριά νομίζω ότι το σημαντικό είναι ότι πρέπει να γίνεται κάθε φορά σαφές σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, σε όλα τα διαφορετικά εισοδήματα το ποια είναι η προστιθέμενη αξία και από την ευρωπαϊκή πολιτική και από την πολιτική των ευρύτερων οικονομικών διεθνών συνεργασιών” πρόσθεσε.

Το σύστημα αξιολόγησης και το μπόνους

“Θα φέρουμε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο εφαρμόζεται σήμερα σε όλες τις μεγάλες εταιρείες στον κόσμο. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο και προχωρημένο υπάρχει, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Είναι μια σημαντική μετακίνηση από την βαθμολόγηση στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων. Ουσιαστικά αξιολογούμε τον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας, εκεί μάλιστα σημαντικό τμήμα της αξιολόγησής του – το 50%- είναι η επίτευξη των στόχων της μονάδας που διοικεί’ περιέγραψε ο κ. Βορίδης.

“Το μπόνους μέσα στον Μάιο είναι 7,5 εκατομμύρια που θα παίρνουμε από το Ταμείο και άλλα 12,5 εκατ. που βάζουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή 20 εκατ. που θα αφορούν περίπου 6.000 υπαλλήλους, που θα εργάζονται για την επίτευξη των στόχων του ταμείου. Το ταμείο έχει περίπου 30 δισ. σε δάνεια και επιχορηγήσεις που πρέπει να απορροφηθούν από την χώρα μας, έχει έναν ευρωπαϊκό κανονισμό που είναι αρκετά αυστηρός στην τυπικότητα της διαδικασίας και στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει και με τον σωστό τρόπο. Μια δεύτερη πρόκληση είναι το αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Για να γίνουν όλα αυτά η δημόσια διοίκηση πρέπει να λειτουργήσει σε αυξημένους ρυθμούς  σε σχέση με αυτό που συνήθως κάνει. Ήδη τρέχει το νέο ΕΣΠΑ και για το ΥΠΕΣ ειδικά το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Υπάρχουν πολλά χρήματα που πρέπει να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες” είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

“Άρα συνολικά θα μπουν 20 εκατομμύρια στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δοθούν σε 6.000 υπαλλήλους που θα έχουν επιτύχει τους στόχους τους, που οι στόχοι τους είναι συνδεδεμένοι με την εκπλήρωση των στόχων του Ταμείου” επανέλαβε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ